12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Workshop pentru prevenirea consumului de droguri al copiilor

Craiova: Workshop pentru prevenirea consumului de droguri al copiilor

Universitatea din Craiova găzduieşte joi, 4 decembrie, ora 14.00, în Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale, un workshop cutema: „Dreptul copilului la sănătate. Prevenirea consumului de droguri”. Acest eveniment este organizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali-Sucursala Dolj, Universitatea din Craiova prin Facultatea de Drept și Științe Sociale, Centrul de Evaluare, Prevenire și ConsiliereAntidrog Dolj și Direcția de Sănătate Publică Dolj.
Sunt aștepați să participe asistenți sociali, cadre didactice, consilieri școlari, sudenți și elevi din clasele a XI-a și a XII-a.
Conform Declarației Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, copilul are dreptul de a se bucura de cea mai bună stare de sănătate posibilă (Art. 24) precum și dreptul de a fi proteja contra folosirii ilicite de stupefiante și substanțepsihotrope (Art. 33), drepturi recunoscute și de Legea nr. 272/2004 cu privire la protecția drepturilor copilului. Conștientizarea pericolului pe care îl reprezintăconsumul de droguri pentru copii reprezintă un prim pas în prevenirea acestuia, iar pentru ca acest lucru să fie eficient este nevoie de efortul conjugat al tuturorcelor care sunt implicați în educarea copiilor și protejarea dreptului lor la sănătate. Scopul acestui workshop este de a consolida rețeaua specialiștilor implicați în prevenirea consumului de droguri în rândul copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS