21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: 37 de șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore

Dolj: 37 de șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj au organizat, pe principalele drumuri din municipiul Craiova şi judeţul nostru, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a obligaţiei de a acorda prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii.

De asemenea, oamenii legii au urmărit şi prevenirea accidentelor de circulație generate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză precum şi conștientizarea acestora și a pasagerilor cu privire la importanța purtării centurii de siguranță. În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 235 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi de peste 50 000 lei. Dintre acestea, 87 au fost aplicate unor şoferi care au ignorat semnificaţia culorilor semaforului electric iar 23 pentru neacordare prioritate pietoni.

Poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 37 permise de conducere, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Unul dintre șoferii prinși în ilegalitate, V. Andrei, de 25 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Fraţii Goleşti şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care traversau strada pe marcajul pietonal. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 360 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 30 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS