5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Cioban rătăcit pe câmp, găsit după mai bine de 12 ore de căutări

Olt: Cioban rătăcit pe câmp, găsit după mai bine de 12 ore de căutări

Polițiștii olteni au desfășurat, în noapte de 29 spre 30 noiembrie, acțiuni pentru căutarea unui cioban rătăcit pe câmp între localitățile Urzica și Stăvaru. Bărbatul a sunat la numărul unic 112, în jurul orei 22.00 și a anunțat că s-a rătăcit, dar nu a putut indica zona aproximativă unde se află. După efectuarea apelului la 112, operatorii de la ISU Olt și STS Olt au încercat să restabilească legătura cu bărbatul, dar acesta avea telefonul închis.

Pentru căutarea bărbatului au intervenit Detașamentul de Pompieri Caracal, Garda Vișina și Grupa Operativă a ISU Olt, condusă din teren de Prim Adjunctul Inspectorului Șef, cotenent Colonel Adrian Tănase. S-a solicitat sprijin poliției și jandarmeriei, dar și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Urzica. În total, 52 de angajați ai MAI, cu mijloace din dotare, au început acțiunile de căutare a bărbatului.

În jurul orei 03.00, s-au primit date despre domiciliul bărbatului, comuna Ștefan cel Mare, iar dispozitivul de căutare a fost mutat între localitățile Ștefan cel Mate și Potelu. S-a solicitat sprijinul SVSU Amărăști de Sus – jud. Dolj, pentru începerea căutărilor între localitățile Amărăști de Sus și Ocolna, la limita județelor Olt și Dolj. În jurul orei 07.00, au fost alertate și SVSU Ianca, pentru căutare în zona Ianca-Potelu-Ștefan cel Mare, SVSU Grojdibodu, pentru căutare în zona Grojdibodu-Ștefan cel Mare și SVSU Ștefan cel Mare, pentru căutare în zona Ștefan cel Mare-Potelu.

După mai bine de 12 ore în care s-au executat permanent acțiuni de căutare, în jurul orei 11.30, un echipaj de jandarmi l-a găsit de bărbat, conștient, pe un drum pietruit dintre localitățile Orlea și Celei. Pacientul, în vârstă de 32 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD, monitorizat la fața locului, acesta era stabil hemodinamic și respirator și a refuzat transportul la spital.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS