11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Națională va fi sărbătorită cu fasole și vin fiert la Severin

Ziua Națională va fi sărbătorită cu fasole și vin fiert la Severin

Ziua naţională a României va fi marcată la Drobeta Turnu Severin, printr-o ceremonie de depunere de coroane la Monumetul Eroilor, dimineaţa, iar după-amiază vor avea loc o serie de spectacole de muzică uşoară şi populară în zona Casei Tineretului din municipiu. În cadrul evenimentelor, autorităţile vor împărţi câteva mii de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert.

Activităţile de Ziua Naţională încep luni, la ora 10.00 cu depunerea de coroane şi paradă militară, în centrul oraşului, la Monumentul Eroilor. După-amiază, la ora 16.00, în zona de promenadă Crişan, Primăria Drobeta Turnu Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi au pregătit o serie de spectacole până la ora 19:00, când militarii se vor retrage cu torţe.

„Va fi un program cultural bogat, cu muzică pentru toate genurile. Vom începe cu Hora Unirii, în jurul orei 16:00 pe platoul din faţa Casei Tineretului, va urma un program de muzică populară, susţinut de soliştii Ansamblului Danubius, apoi un spectacol de colinde susţinut de elevii şcolii din Broşteni și un program de muzică clasică susţinut de elevii de la Ioan Ştefan Paulian”, a declarat viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Mâncare și băuturi tradiţionale vor fi servite, luni, după-amiază începând cu ora 16.00, în apropierea scenei unde se vor susţine spectacolele artistice, de pe strada Crişan. „Aşa cum am avut şi în anii trecuţi, vom avea şi anul acesta fasole cu cârnaţi şi un pahar de vin fiert. Cei care vor veni de 1 decembrie pe strada Crişan, în jurul orei 16:00, când încep spectacolele vor avea parte şi de aceste mici bucurii. Sunt normale, le face toată lumea, le-am făcut şi noi în anii trecuţi şi am văzut că severinenii le-au apreciat. Nu e nici un fel de pomană, e pur şi simplu un lucru frumos pentru severineni pe care îi aşteptăm cu drag, după ora 16:00”, a mai completat Screciu.

Activităţile dedicate zilei de 1 decembrie se vor încheia la ora 19:00 cu retragerea cu torţe a militarilor la care vor participa două plutoane, unul de la jandarmi și unul de la pompieri.


Editor: Anca Dumitrașcu

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS