21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceanul Adrian-Cătălin Badea a câştigat medalia de aur la Turneul internațional de informatică Shumen

Vâlceanul Adrian-Cătălin Badea a câştigat medalia de aur la Turneul internațional de informatică Shumen

Olimpicii români au obținut patru medalii – una de aur, una de argint și două de bronz – , la Turneul internațional de informatică Shumen, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.
Medalia de aur a fost cucerită de Adrian-Cătălin Badea, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, participant în secţiunea de juniori a competiţiei. Medalia de argint i-a revenit lui Rareş – Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa-Năsăud, iar medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Alexandru Velea (clasa a XI-a/Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca) şi Andrei Heidelbacher (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „C.D. Loga” din Timişoara).

Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, între 21 și 23 noiembrie și au concurat echipe din Bulgaria, România şi Rusia.
Din ţara noastră, pe lângă lotul olimpic, au luat startul şi echipe reprezentând Liceul Internaţional de Informatică, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” şi Liceul Teoretic „Spiru Haret”, toate din Capitală, respectiv Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS