16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBercea Mondial, un nou dosar

Bercea Mondial, un nou dosar

Procurorii DIICOT din Craiova au hotărât miercuri seară, să rețină patru persoane sub acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Este vorba de Sandu Anghel, de 47 de ani, cunoscut ca Bercea Mondial, Fănica Anghel, de 43 de ani, soția sa, dar și de Marian Dumitru Chitea, de 38 de ani, din Slatina, județul Olt, și de George Sergiu Dănișor, de 61 de ani, din Craiova.
Bercea Mondial a fost adus de la Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă de opt ani şi nouă luni pentru tentativă de omor calificat asupra unui nepot, iar Fănica Anghel – de la Penitenciarul Târgșor, și ea fiind condamnată în același dosar.
În anul 2009, Chitea a fost subprefect al județului Olt, dar a mai deținut funcția de șef al Serviciului de Integrare Europeană din cadrul Consiliului Județean Olt și a fost director al Hidroserv SA Slatina. Marian Chitea l-a botezat pe unul dintre nepoții lui Bercea Mondial, iar, în 2011, după ce Sandu Anghel a fost reținut pentru tentativă de omor, și-a dat demisia de la Hidroserv Slatina.
Din cercetările anchetatorilor s-a stabilit că, în perioada 2007 – 2011, cei patru inculpați ar fi derulat mai multe tranzacții comerciale cu autoturisme, terenuri supraevaluate și imobile prin intermediul SC Topcad Construct SRL Slatina, firmă administrată de Marian Dumitru Chitea și George Sergiu Dănișor, fără să achite însă la bugetul de stat contribuțiile datorate. Mai exact, firma Topcad Construct a achiziționat un imobil plus terenul de sub ea în județul Olt, la un preț supraevaluat, de peste 900.000 de lei, dar și 20 de autoturisme de lux, care au ajuns ulterior în posesia membrilor familiei lui Sandu Anghel, care nu au mai achitat contravaloarea acestora. Potrivit anchetatorilor, prin infracțiunile comise de cei patru suspecți a fost adus bugetului statului un prejudiciu de aproximativ 800.000 de euro. Miercuri seară, cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore în baza unor ordonanțe emise de procurorii DIICOT din Craiova, iar aseară au fost prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Până la închiderea ediției, judecătorii de la Tribunalul Dolj nu hotărâseră dacă admit sau nu propunerea procurorilor DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS