14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjean prins cu o maşină furată în Vama Nădlac

Gorjean prins cu o maşină furată în Vama Nădlac

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, din judeţul Gorj, care nu poseda permis de conducere şi care conducea un autoturism furat, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad.

Tânărul a fost depistat în data de 25 noiembrie, în timp ce încerca să introducă în ţara un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Italia. Nu numai că maşina figura ca furată, dar conducătorul auto, Aurelian S., nu avea nici permis auto. „Cu ocazia controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate, permisul de conducere și documentele autoturismului. Acesta a declarat ca nu este posesor de permis de conducere, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului pentru verificări.
Totodată, bărbatul a prezentat pentru autoturismul în cauză, două documente eliberate de autoritățile italiene. Polițiștii de frontieră arădeni, având suspiciuni asupra legalității documentelor autoturismului au efectuat verificări în bazele de date stabilindu-se că autoturismul figurează ca bun căutat în vederea confiscării. Alerta a fost emisă de autoritățile italiene, la data de 25.11.2014. Față de cele constatate, bărbatul a declarat că nu a deținut niciodată un permis de conducere, și că a cumpărat autoturismul contra sumei de 3.000 de euro, de la un cetățean de etnie romă din Craiova, care se ocupa cu vânzarea-cumpărarea de mașini în Milano. Având în vedere cele constatate, bărbatului i s-au întocmit actele de urmărire penală pentru infracțiunea de tăinuire la furt și conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Laura Beatrice Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS