20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljeni cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos

Doljeni cercetaţi pentru tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos

Lucrători din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Filiaşi aflaţi ieri după amiază în executarea atribuţiilor de serviciu au depistat doi tineri de 20 şi respectiv 19 ani, ambii din comuna Cernăteşti, Dolj, în timp ce transportau, cu o căruţă, 4 m3 material lemnos de esenţă carpen şi gârniţă, fără a avea aplicat marcaj silvic şi pentru care nu posedau documente de însoţire.
Din verificări s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost tăiat şi sustras din pădurea situată la marginea satului Ţiu, aceasta aparţinând Ocolului Silvic Filiaşi.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor şi lăsat în custodia unui reprezentant al Ocolului Silvic Filiaşi, astfel urmând a fi stabilită valoarea prejudiciului.
În aceeaşi zi, poliţiştii doljeni au depistat alţi doi tineri de 22 şi respectiv 17 ani, ambii din comuna Cernăteşti, Dolj care au tăiat şi sustras, din aceeaşi pădure, 1 m3 material lemnos.
Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori și sustragere de material lemnos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS