29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBărbat atacat în Parcul Central de o haită de 15 maidanezi

Bărbat atacat în Parcul Central de o haită de 15 maidanezi

Bărbatul a ajuns cu ambulanţa la spital
Bărbatul a ajuns cu ambulanţa la spital

Un bărbat de 40 de ani, care se îndrepta spre serviciu ieri-dimineaţă, a fost atacat de o haită de câini în Parcul Central din Târgu Jiu. Gorjeanul a traversat parcul cu gândul că va mai scurta din drum întrucât se grăbea să ajungă la lucru. Acesta s-a trezit însă înconjurat de o haită de câini comunitari agresivi şi, văzând că nu are nici o şansă să scape din colţii animalelor, a început să strige după ajutor. În ciuda eforturilor de a se apăra, omul s-a ales cu zeci de muşcături în zona picioarelor şi a coapselor. Norocul bărbatului a fost că o echipă de poliţişti comunitari i-a auzit strigătele şi a alungat animalele.

A ajuns la spital

De asemenea, un cetăţean care trecea prin zonă a sunat la 112 şi a chemat o ambulanţă. Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu au precizat că bărbatul nu a suferit răni grave, doar plăgi prin muşcare. Victima va trebui să fie vaccinată împotriva rabiei, prin urmare nu va scăpa prea curând de asistenţa medicală de specialitate. Primăria Târgu Jiu a declanşat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de cele întâmplate. „Regret că s-a întâmplat acest eveniment, mai ales că s-a petrecut în Parcul Central, care este strict monitorizat de Edilitara. Ne asumăm întreaga responsabilitate ce ne revine nouă vizavi de acest incident. O să demarăm o anchetă internă să vedem care este situaţia şi ce s-a întâmplat, pentru că am înţeles că doi dintre câini aveau crotalii, deci erau trecuţi prin evidenţele noastre. Este foarte grav ce s-a întâmplat. Puteau să fie bătrâni sau copii care nu ar fi putut să se apere. Vom vedea cine e vinovat şi vom aplica sancţiuni. Câinii vor fi identificaţi după crotalie şi ar trebui să aibă aparţinători, dacă nu mai erau la noi în padoc“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara, societatea care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân din Târgu Jiu.

Aproape 2.000 de câini liberi în oraş

Bărbatul atacat de hai-ta de câni urmează să decidă dacă va depune o plângere la poliţie sau va cere despăgubiri în instanţă. Autorităţile nu au reuşit să soluţioneze problema câinilor comunitari. An de an se alocă sute de mii de lei pentru întreţinerea padocului aflat în administrarea Edilitara Public, unde există 370 de câini comunitari. Numărul celor care umblă liberi pe străzi este însă estimat la aproximativ 2.000. Echipa de la ecarisaj are cinci angajaţi, care lucrează în două schimburi. Reprezentanţii Edilitara susţin că zilnic sunt primite de la cetăţeni cel puţin două apeluri la numărul 984, în care ecarisajul este solicitat să ridice câini fără stăpân. Pe de altă parte, angajaţii Edilitara spun că atunci când ajung în cartiere sunt loviţi inclusiv cu ouă de persoanele care hrănesc animalele pe lângă blocuri şi nu vor să rămână fără ele. Hotărârea de guvern care reglementa problema animalelor fără stăpân a fost blocată în instanţă.
Parcul Central este o zonă frecventată zilnic de părinţi şi copii, care vin la locurile de joacă de aici. Autorităţile au promis că vor fi luate măsuri pentru a nu mai avea loc astfel de evenimente. O soluţie ar putea fi strângerea tuturor câinilor de pe străzi şi cazarea lor în padocuri, însă primăriile se plâng că nu au fonduri să întreţină şi să sterilizeze toate animalele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS