11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPreședintele ETI, Firuzhan Kanatli: Putem ajunge la 1.000 de angajați la Craiova

Președintele ETI, Firuzhan Kanatli: Putem ajunge la 1.000 de angajați la Craiova

DSC_0443

GdS: Câți angajați vor fi la fabrica de dulciuri din Craiova?
F.K.: Ne gândim în prima etapă la 300 de angajați, iar în funcție de mersul lucrurilor, într-un timp foarte scurt putem ajunge la 1.000 de angajați.

GdS: Ați început procesul de recrutare?
F.K.: Am început acest proces de recrutare și, dacă nu mă înșel, până în momentul de față avem deja 12 sau 15 angajați. Procesul de recrutare cred că va dura până în septembrie 2015.

GdS: Care va fi salariul mediu?
F.K.: În momentul de față nu pot să vă dau o cifră exactă, dar pot să vă spun că vom avea salarii peste media din zonă.

GdS: Când va începe să producă efectiv fabrica?
F.K: Sperăm că în octombrie 2015.

GdS: La ce vă așteptați în privința producției?
F.K.: Suntem deja prezenți destul de puternic pe piața din Europa Centrală și este foarte importantă zona balcanică pentru noi. De altfel, motivul pentru care am ales Craiova este de a dezvolta exportul către țările din Uniunea Europeană și de a ne deschide și către țări strategice cum sunt Germania, Olanda și altele. Sigur că timpul ne va arăta mai bine ce avem de făcut.

GdS: De ce a durat atât de mult să puneți piatra de temelie după acordarea ajutorului de stat?
F.K: A durat destul de mult pentru că există niște proceduri care trebuie urmate în cazul acordării unor facilități de stat. De asemenea, s-au făcut niște studii interne în ceea ce privește necesarul și piața, asupra cărui sector să ne aplecăm mai mult și atunci toate aceste activități ne-au luat ceva timp.

GdS: Cum trebuie să procedeze oamenii care vor să se angajeze?
F.K.: Sigur, este un pic cam devreme să vorbim despre acest lucru. În momentul de față angajările se fac de către grupul nostru de resurse umane, cel din cadrul societății. În viitor, pentru angajați din pozițiile executive vom lua legătura cu o serie de firme de recrutare. Sigur că în cadrul desfășurării activității, începerii activității vor veni o seamă de angajați din Turcia pentru instruire aici și, de asemenea, vor pleca oameni din România în Turcia la training în fabrica noastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS