10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Casa unui pompier a luat foc

Mehedinţi: Casa unui pompier a luat foc

O casă a luat foc noaptea trecută în municipiul Drobeta Turnu Severin, în zona Calea Târgu Jiului.

Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit, în jurul orei 00.12, cu 27 de pompieri şi cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin, Calea Târgu Jiului. Casa care a luat foc era chiar a unuia dintre pompierii mehedinţeni.

La sosirea pompierilor la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent, la acoperişul casei şi camerele de locuit de la etajul imobilului. Pompierii  au reuşit să salveze două persoane care se aflau în interiorul casei şi să împiedice extinderea incendiului la o locuinţă din imediata vecinătate. Incendiul a cuprins elementele de construcţie din material lemnos ale acoperişului, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, aparatură electrocasnică şi materiale textile. La stingerea incendiului au participat şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, ale unor operatori economici.
„Focul se manifesta atât la acoperişul imobilului cât şi la camerele de la etaj. Pompierii au limitat extinderea incendiului la o altă locuinţa învecinată şi au reuşit să lichideze incendiul”, a declarat Ramona Nistor, purtator de cuvant ISU Mehedinţi.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic provenit de la coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS