11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDocumentația pentru Piața 1 Mai intră la vot

Documentația pentru Piața 1 Mai intră la vot

Aprilie a fost ultima lună de vânzare în Piața 1 Mai. Atunci au început să fie demolate chioșcurile,  iar zona a fost „rasă“ complet
Aprilie a fost ultima lună de vânzare în Piața 1 Mai. Atunci au început să fie demolate chioșcurile,
iar zona a fost „rasă“ complet

Consilierii locali ai municipiului Craiova vor avea pe masă, la ședința lunară de mâine, proiectul de hotărâre ce vizează studiul de oportunitate, caietul de sarcini şi documentaţia de atribuire pentru Piața 1 Mai, pe care Primăria Craiova intenționează să o concesioneze pentru o perioadă de 15 ani. Motivând cu faptul că nu există resurse financiare suficiente pentru a realiza o piață modernă în vecinătatea Spitalului Județean, municipalitatea a anunțat, încă de acum câteva luni, că va concesiona terenul în suprafață de 1.241 mp unei entități care va fi obligată să păstreze destinația lui și să ridice aici o piață agroalimentară.
Nivelul minim al rede­ven­ţei de la care se va porni licitaţia pentru concesionarea terenului este de 3,07 lei/mp/lună, ceea ce duce la un cost total de 685.776,6 lei pentru cei 15 ani, în condițiile în care concesionarul trebuie să realizeze și construcția pieței. Aceasta va trebui să respecte regimul de înălțime propus (parter) și să fie prevăzută cu un sistem modern de colectare a deşeurilor menajere şi de colectare selectivă a acestora. Totodată, piața va fi prevăzută cu o rampă pentru persoanele cu dizabilități, iar la proiectarea construcţiei se va avea în vedere realizarea unui obiectiv important. Este vorba despre o hală pentru vânzarea produselor agro-alimentare, ce va cuprinde următoarele spaţii: spaţiu vânzare legume-fructe, zonă administrativă, grupuri sanitare, zonă vânzare flori, zonă vânzare ouă, zonă vânzare produse lactate. De asemenea, se vor prevedea 12 spaţii comerciale şi unităţi de alimentaţie publică (categoria I şi lux).
După aprobarea proiectului de hotărâre, municipalitatea urmează să scoată la licitație contractul, dar nu înainte de a stabili o valoare estimativă a acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS