15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Ziua recunoştinţei", sărbătorită la Biblioteca "Aman"

Craiova: „Ziua recunoştinţei”, sărbătorită la Biblioteca „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediateca și American Corner Craiova, organizează joi, 27 noiembrie, ora 11.30 și vineri, 28 noiembrie 2014, ora 11.00, atelier de lucru cu ocazia sărbătorii de „Thanksgiving Day”.
La eveniment vor participa elevii clasei a I-a B de la Școala Gimnazială “Sfântul Dumitru”, însoțiți de învățător Eugenia Stanciu și elevii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială “Gheorghe Bibescu”, însoțiți de învățător Lavinia Aretia Cruceru și bibliotecar Mihaela Barbu.
Cu această ocazie elevii vor asista la o prezentare Power Point și vor participa la atelierul de lucru “Thanksgiving Turkey”.

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare americană anuală, o zi în care familia și prietenii se adună pentru a servi masa împreună. Meniul conține curcan umplut, cartofi, sos de afine, plăcintă de dovleac și legume.
Nu se cunoaște cu certitudine prima data când Ziua Recunoștinței a fost sărbătorită, dar se presupune că a fost în anul 1621 de către pelerinii din Plymouth, Massachusetts, și apoi în 1623. Unele surse spun că prima data Ziua Recunoștinței ar fi fost sărbătorită în 1598, în El Paso, Texas.
În anul 1789, președintele George Washington a fost primul președinte care a proclamat ca sărbătoare Ziua Recunoștinței.
Cu această ocazie oamenii organizează parade, dar și alte festivități care marchează începutul sărbătorilor de iarnă și deschiderea sezonului de cumpărături.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS