10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO deţine mai multe hoteluri decât un operator de turism

CEO deţine mai multe hoteluri decât un operator de turism

Complexul Energetic Oltenia ar putea rivaliza cu aproape orice operator de turism din zonă şi din ţară, raportat la numărul de unităţi de cazare, mai ales că desfăşoară activitatea de bază în cu totul alt domeniu, respectiv producere de energie. În prezent, Complexul Energetic Oltenia dispune de patru hoteluri pe teritoriul judeţului Gorj şi un total de aproape 300 de camere de diferite clasificări. Locaţiile unde sunt amplasate hotelurile Complexului Energetic Oltenia sunt următoarele: Săcelu, Turceni, Rânca şi Târgu Jiu. În mod paradoxal, producătorul de energie electrică şi lignit s-ar putea transforma oricând în operator de turism, dacă ar exista un departament care să se ocupe în mod special de această activitate şi de atragere de turişti. Complexul Energetic Oltenia este administratorul hotelului „Minerul“ din comuna Săcelu, al hotelului „Mina“ din Rânca, al hotelului „Maiami“ din Târgu Jiu, precum şi al hotelului din Turceni.

Hotel „Minerul“ din Săcelu

Centrul de Recuperare și Perfecționare a Forţei de Muncă Săcelu aparţine CE Oltenia şi cuprinde hotelul, sala de mese, baza de tratament şi plaja cu trei bazine în aer liber. Plaja a beneficiat de investiţii de modernizare, în anul 2013, alocate de Complexul Energetic Oltenia. Suma investită în plajă, bazine şi utilităţi a depăşit 350.000 de euro. Hotelul „Minerul“ dispune de 148 de locuri în camere cu două paturi dotate cu televizor, frigider şi grup sanitar propriu. De asemenea, sala de mese are o capacitate de 100 de locuri. Totodată, baza de tratament este prevăzută cu săli ce conţin aparatură de ultimă tehnologie pentru terapie cu unde scurte, electroterapie, băi galvanice, tratamentul afecţiunilor reumatismale, afecţiuni neurologice, afecţiuni ginecologice, afecţiuni ale aparatului respirator, afecţiuni ale tubului digestiv. Administraţia Complexului Energetic Oltenia a prevăzut investiţii la baza de tratament de la Săcelu, astfel încât hotelul şi celelalte spaţii să poată beneficia de turişti şi pe timp de iarnă.

Hotel „Mina“ Rânca

Hotelul „Mina“ din zona montană Rânca are o situaţie juridică aparte, în sensul că este deţinut doar în proporţie de 60% de către Complexul Energetic Olenia. În prezent, se fac demersuri pentru ca administratorul unic al hotelului „Mina“ să fie doar producătorul de energie electrică din Oltenia. Diferenţa de 40% din acţiuni este deţinută de Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, cu 25%, şi Centrala Naţională Confederativă a Sindicatelor Miniere din România (CNCSMR), cu 15%. Hotelul a fost construit pentru a fi folosit de mineri şi energeticieni, mai ales că ortacii au donat câte 50 de lei din salariu pentru a fi ridicat imobilul respectiv. Hotelul a fost administrat printr-o firmă controlată de Marin Condescu, fostul preşedinte al Federaţiei Naţionale Mine Energie. Acesta încearcă să obţină bani de la Complexul Energetic Oltenia, prin intermediul sindicatelor care mai au acţiuni la hotelul „Mina“. Unitatea din Rânca dispune de 50 de locuri în camere duble, triple, apartamente, restaurant. Pot fi organizate cantonamente pentru sportivi, petreceri în limita a 100 de persoane. Baza hotelieră din Rânca are un teren artificial, precum şi spaţii de refacere şi antrenament. hotel „Mina“ este evaluat la aproape un milion de dolari.

Hotelul „Maiami“ din Târgu Jiu

La Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia are hotelul „Maiami“, care are statut de hostel. Hostelul „Maiami“ este situat în centrul municipiului, pe celebra axă a operelor brâncuşiene ce alcătuiesc Calea Eroilor. Unitatea de cazare are 64 de locuri de trei stele (30 de camere duble şi un apartament de patru locuri). Majoritatea camerelor sunt prevăzute cu aer condiţionat, baie proprie, conexiune internet Wi-Fi, telefon, televizor, minibar. La dispoziţia oamenilor de afaceri stă un apartament compus din două dormitoare şi sală de protocol. Restaurantul de la parterul hostelului dispune de 80 de locuri. Interesant este că hostelul respectiv este situat tocmai pe Calea Eroilor şi are numele scris greşit. Administratorul a încercat să modifice denumirea unităţii de cazare în „Miami“, însă nu a reuşit, fiind vorba de prea multe demersuri şi acte de modificat. Numele a rămas cel transcris fonetic „Maiami“, în loc de „Miami“.

Hotelul „Turceni“

Hotelul „Turceni“ este prezentat de Complexul Energetic Oltenia ca o soluţie de cazare atât pentru turişti, cât şi pentru personalul companiilor care desfăşoară activităţi pe platforma industrială Turceni, cu domiciliul în afara localităţii. Hotelul pune la dispoziţie 16 camere duble şi 16 camere single, camerele duble fiind utilate cu aer condiţionat. Toate încăperile sunt dotate cu mobilier adecvat, televizor şi baie proprie. Administraţia CEO ia în calcul şi varianta de a înfiinţa o direcţie care să se ocupe în special de domeniul turistic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS