10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii mehedinţeni au testat noua autospecială în valoare de peste 600.000 de euro

Pompierii mehedinţeni au testat noua autospecială în valoare de peste 600.000 de euro

În cadrul şedinţei de pregătire lunară, pompierii de la sediul inspectoratului au exersat, astăzi, modul de lucru la înălţimi de până la 48 m. Această activitate s-a desfăşurat cu ajutorul autospecialei pentru salvări la înălţime, achiziţionată de pompierii mehedinţeni, în luna septembrie a acestui an.

Cadrele de la inspectorat au avut, astăzi, ocazia să cunoască cea mai nouă autospecială achiziţionată de ISU „Drobeta”, urcând în nacela acesteia şi ridicându-se la o înălţime de 48 m.
Autospeciala BTM-48-D BUMAR-KOSZALIN  Polonia a intrat în dotarea ISU „Drobeta” în luna septembrie a acestui an. Preţul acesteia a fost de 613.250 Euro şi a fost achiziţionată în cadrul Programului Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară S-V Oltenia, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din S-V Olteniei”, în care Consiliul Judeţean Mehedinţi este cofinanţator.

Autospeciala este unică la nivelul ISU Mehedinţi şi la nivelul judeţului Mehedinţi şi poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 48 de metri, faţă de scara de pe autospeciala veche a unităţii, care putea asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri. Autospeciala de intervenţie la înălţime are o scară telescopică dotată cu nacelă care poate prelua în acelaşi timp patru-cinci persoane cu o greutate maximă de 400 de kilograme. Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic permite intervenţia la cele mai înalte clădiri din municipiul Dr. Tr. Severin. Braţul telescopic se poate întinde până la 48 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan 5 persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS