8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Lansarea cărţii autobigrafice a lui Nicolaie Băbălău, la "Aman"

Craiova: Lansarea cărţii autobigrafice a lui Nicolaie Băbălău, la „Aman”

Joi după-amiază, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în sala „Academician Dinu C. Giurescu”, începând cu ora 16.30, are loc lansarea cărții „Ursita” de Nicolaie Băbălău, volum apărut la  Editura Autograf MJM.
Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.  Prozatorul și publicistul Nicolaie Băbălău, membru al Uniunii Scriitorilor, a fost director al Bibliotecii Aman în perioada 2007-2009. Prezintă: Gabriel Coşoveanu, Jean Băileşteanu, Tudor Nedelcea şi Mircea Pospai.
„Ursita” este o carte pe care autorul, aflat la cel de-al zecelea volum, a dedicat-o „Întru neuitarea vremurilor și a vieții pe care le-am trăit!”. Nicolaie Băbălău a spus pentru GdS:„Partea întâi a acestui volum, intitulată „Ursita”- care a dat, de fapt, titlul cărții, este un fel de autobiografie a vieții și carierei subsemnatului, trăitor în două secole și trei regimuri! (Nicolaie Băbălău este născut pe 26 februarie 1946, în satul Șiroca, județul Mehedinți, n.r.). Partea a doua, subintitulată „Primul licăr de iubire”, este una de proză scurtă”.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS