8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVremea se răceşte în următoarele două săptămâni

Vremea se răceşte în următoarele două săptămâni

Din 28 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte
Din 28 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte

Vremea va continua să se răcească din ce în ce mai mult în următoarele două săptămâni, mediile nocturne se vor situa sub zero grade Celsius în toate regiunile țării, iar precipitațiile, în general mixte și sub formă de ninsoare, își vor face apariția mai ales spre finalul lunii noiembrie, potrivit prognozei meteo valabilă pentru intervalul 24 noiembrie – 7 decembrie, transmisă astăzi de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).
În Oltenia, până pe data de 27 noiembrie, vremea se va răci, astfel că media regională a temperaturilor maxime va coborî spre un grad, iar cea a temperaturilor minime, spre -3 grade. Între 28 noiembrie și 2 decembrie, valorile termice medii vor crește cu două, trei grade, atât ziua cât și noaptea, apropiindu-se de cele normale pentru sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie. În a doua parte a celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză se prefigurează un nou proces de răcire.
Din 28 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză va crește probabilitatea de apariție a precipitațiilor mixte.

La munte, până pe data de 26 noiembrie, media temperaturilor maxime se va situa între -1 și -3 grade, iar între 27 noiembrie și 2 decembrie, valorile termice medii diurne vor crește ușor ajungând la două grade Celsius.
Începând cu data de 3 decembrie, maximele medii diurne vor scădea ușor și treptat spre -1 grad. Regimul minimelor nocturne va cunoaște doar mici variații pe parcursul celor două săptămâni, astfel încât se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime sub pragul de îngheț, cuprinse între -8 și -5 grade. În prima parte a acestei săptămâni se vor semnala ninsori slabe și doar pe arii restrânse, dar, începând cu 28 noiembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, predominant ninsori, va fi ridicată.
Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS