16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinți: Proiect de 1,5 milioane de euro pentru cursuri de calificare a deținuților Penitenciarului din Severin

Mehedinți: Proiect de 1,5 milioane de euro pentru cursuri de calificare a deținuților Penitenciarului din Severin

Majoritatea deținuților Penitenciarului de Maximă Siguranță din Drobeta Turnu Severin și-au exprimat dorința de a urma unul dintre cele 39 de cursuri de calificare ce le sunt destinate, transmite Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Florin Berar, a declarat azi că aceste cursuri se derulează în cadrul unui proiect în valoare de 1,5 milioane de euro, printre ale cărui obiective se numără reconversia profesională și reducerea șomajului în zonele din care provin aceștia după liberare.
„Sunt înscriși aproximativ 700 de persoane private de libertate. Cursurile sunt susținute de 23 de lectori – specialiști în domeniu”, a precizat Berar.

Potrivit sursei citate, deținuții se formează profesional în meseriile: lucrător în cultura plantelor, finisor în construcții, tâmplărie, cioplitor în marmură și piatră, alimentație publică, patiser, agent dezinsecție/deratizare și mecanic vulcanizator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS