10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContre între PNL Dolj și primarul Craiovei

Contre între PNL Dolj și primarul Craiovei

Dan Cherciu și Olguța Vasilescu, duel la distanță
Dan Cherciu și Olguța Vasilescu, duel la distanță

Consilierul local PNL, Dan Cherciu, a cerut ieri, într-o conferință de presă, lămuriri primarului Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, în ceea ce privește mai multe investiții la nivel local, printre care stadionul și fabrica de biscuiți pe care turcii de la ETI urmează să o ridice în Parcul Industrial.

Reprezentanți ai PNL Dolj au susținut ieri o conferință de presă în care au adus în discuție mai multe probleme de interes local. Prima dintre acestea a fost situația primarilor din Argetoaia și Bechet, Mircea Beznă și Gheorghe Ionete, la care s-a referit copreședintele PNL Dolj, Mihai Voicu. Vorbind despre respingerea legii amnistiei și ridicarea imunității mai multor parlamentari, acesta a adus problema la nivel local.
„Profit de acest trend care pare să fie favorabil respectării legii pentru a-i solicita foarte ferm prefectului județului Dolj, Sorin Răducan, să pună în sfârșit în aplicare două decizii definitive și irevocabile ale justiției și să-i elibereze de povara primăriei pe edilii din Argetoaia și Bechet, declarați incompatibili definitiv și irevocabil. Aceștia sunt ținuți în funcție în mod inexplicabil și contrar legii de către prefectul județului Dolj. Ar fi o dovadă că legea se aplică indiferent despre cine este vorba, inclusiv la nivel local și nu doar în parlament“, a spus Mihai Voicu.
Prefectul județului Dolj, Sorin Răducan, a precizat pentru GdS că, în legătură cu acest caz, încă există corespondențe cu Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru a lămuri anumite chestiuni. „În acest moment, purtăm corespondență cu ANI pentru a lămuri unele aspecte, deoarece noi avem un punct de vedere diferit. Nu vrem să ne trezim că primarii ne dau în judecată și ne cer daune. Ieri (miercuri – n.r.) consilierul de la ANI cu care am corespondat a spus că ne-a trimis o adresă, dar nu am primit-o încă“.

„Ce legătură are construirea acestui stadion cu funcția de președinte?“

În continuare, consilierul local PNL, Dan Cherciu, a vorbit despre mai multe afirmații făcute de către primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe contul său de Facebook. Acesta s-a referit, în special, la stadionul despre care primarul a spus că i-ar fi frică să îl mai construiască odată cu schimbarea președintelui României. „Orașul nostru a fost împânzit în campania electorală cu afișe, bannere, majoritatea dintre ele fiind cu mesaje profund mincinoase. Mă voi referi prima dată la cel intitulat «Cu Victor Ponta construim noul stadion». Acum câteva zile, doamna primar ne-a anunțat că cere iertare doljenilor care au votat cu Victor Ponta, dar acum nu mai construim stadionul. Deci, înainte îl construiam cu Victor Ponta, acum nu-l mai construim. Ce legătură are construirea acestui stadion cu funcția de președinte numai dumneaei poate să explice. Constatăm că, pe data de 8 noiembrie, înainte de turul doi al alegerilor, CNI a scos la licitație proiectarea și execuția pentru acest stadion. Să înțelegem că această licitație a fost anunțată și doamna primar urmează să o anuleze din lipsă de curaj?“, a întrebat, retoric, Cherciu. Alt subiect a fost și crearea de locuri de muncă. Tot legat de o postare pe Facebook a primarului Craiovei, privind începerea construcției fabricii de biscuiți a ETI, investiție despre care primarul a spus că a atras-o chiar ea la Craiova, deși este pe terenul Parcului Industrial care aparține Consiliului Județean Dolj, Cherciu a comentat că primarul ar trebui să meargă și în fața uzinei Ford, care a început un program de plecări voluntare. Totodată, acesta a cerut primarului să facă publică și o listă cu investițiile prin care plănuiește să atragă fonduri europene la Craiova.

Vasilescu: „Fabrica de biscuiți e o investiție atrasă de mine personal“

Contactat de GdS, primarul Craiovei a comentat aceste lucruri, spunând că lista cu investițiile pe fonduri europene a fost făcută publică încă din 2013.
„Lista cu cele 37 de proiecte a fost prezentată în conferință de presă încă de anul trecut“, a precizat Lia Olguța Vasilescu. În martie 2013, municipalitatea a prezentat 37 de proiecte care însumează 5,528 miliarde de lei, printre care se află și un parc industrial al primăriei, a doua conductă de la Izvarna, stadionul „Ion Oblemenco“ sau lărgirea străzii Carol I. Legat de „Ion Oblemenco“, primarul a declarat că „stadionul e scos la licitație (după cum am anunțat încă de săptămâna trecută) și este finanțată partea pentru 2015, dar, dacă pleacă actualul guvern, nu mai garantez investiția. Asta, pentru că deputatul PDL (actual PNL – n.r.) Ștefan Stoica s-a opus în parlament acestei investiții, ceea ce mă face să cred că partidul dumnealui nu o dorește“. GdS a încercat să ia legătura cu deputatul Ștefan Stoica pentru un punct de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat.
În ceea ce privește locurile de muncă create prin fabrica de biscuiți și cele desființate prin programul de plecări voluntare de la Ford, edilul a comentat că „fabrica de biscuiți e o investiție atrasă de mine personal și nu știu nici o altă investiție atrasă de partidul dumnealui (al lui Dan Cherciu – n.r.), deși a avut ministru de trei ori. Fordul a luat o decizie care nu ne place, dar pe care nu o poate influența nici un factor politic din România, din păcate“, a încheiat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS