14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBorduriada s-a terminat - „Minunea“ de pe Râului, aproape înfăptuită

Borduriada s-a terminat – „Minunea“ de pe Râului, aproape înfăptuită

Angajații firmei au început să împrăștie ieri balastul și să-l preseze, pregătindu-se, astfel, de asfaltare
Angajații firmei au început să împrăștie ieri balastul și să-l preseze, pregătindu-se, astfel, de asfaltare

Partea neterminată din tronsonul patru al străzii Râului, aflată în reabilitare de la sfârșitul lunii martie, ar putea fi gata în câteva zile. Cel puțin așa li s-a spus, din nou, reprezentanților firmelor din această zonă, care așteaptă încă din primăvară ca promisiunile autorității și ale constructorului să se concretizeze. În momentul de față, firma a definitivat montarea bordurilor și toarnă pietriș, pe care îl nivelează. Conform municipalității, dacă nu va ploua în următoarele zile, asfaltul poate fi turnat.

Jumătate din tronsonul patru al străzii Râului, rămas până acum neterminat din cauza mai multor probleme cu canalizarea, dar și din cauza felului de a lucra al firmei Tel Drum SA, ar putea fi gata în câteva zile. Reprezentanții societăților afectate de mai bine de jumătate de an de lucrările desfășurate în această zonă la suprafața carosabilă au fost informați de către municipalitate și de către constructor că, începând de vineri, strada lor urmează să revină la normal. Așadar, un nou termen pe care firmele speră, din nou, că toți cei responsabili îl vor respecta. „Se pare că vor pune vreo 18 centimetri de asfalt și, în aceste momente, continuă să lucreze la borduri. Șeful de șantier și un reprezentant al primăriei ne-au spus că vineri vor să vină să asfalteze. Le-am zis că o să plouă, dar s-au jurat că nu. Rămâne să vedem dacă vineri vom avea asfalt proaspăt în fața societăților noastre, deși, din discuții ulterioare, ni s-a spus că balastul pus nu s-a uscat încă“, a declarat Sorin Segall, reprezentant al Rokor Trading SRL.

„În prima zi în care nu plouă, firma se poate apuca de treabă“

Reprezentanții municipalității au declarat că lucrările vor putea fi făcute în prima zi în care nu plouă. „Lucrarea pe strada Râului este la nivelul la care se poate turna asfaltul. Angajații firmei au terminat de montat bordurile, iar în prima zi în care nu plouă, firma se poate apuca de treabă. Sperăm ca fenomenele meteorologice să nu mai pună probleme“, a declarat Mihail Genoiu, viceprimarul Craiovei. Ieri, muncitorii turnau pietriș pe tronsonul amintit și îl presau cu utilajele speciale.
Cele mai mari probleme de pe strada Râului, pe acest tronson, au fost, în primul rând, lucrările la canalizare de la intersecția cu bulevardul Nicolae Romanescu. Acestea au întârziat foarte mult asfaltarea, din cauza unor defecțiuni găsite la lucrarea lăsată neterminată de firma TMUCB și preluată de MITLIV, pe masterplanul de canalizare. Problemele au fost remediate, dar apoi lucrurile au intrat într-o pauză din punct de vedere al activității muncitorilor, care nu prea se vedeau pe șantier. La finele lui octombrie, însă, lucrurile au început să se miște.
Canalizarea dinspre Brestei către Popoveni, făcută tot de Tel Drum

În ceea ce privește lucrările de canalizare de pe sensul de mers dinspre strada Brestei către strada Popoveni, care au blocat reabilitarea străzii Râului pe această parte, ele au fost adjudecate în urma licitației organizate de primărie. Contractul evaluat la 1,8 milioane de lei (circa 400.000 de euro) a fost semnat marți cu firma Tel Drum, aceeași care reabilitează strada Brestei. Termenul de execuție este de șase luni, iar lucrările de reabilitare și modernizare a rețelei de alimentare cu apă și canalizare ar urma să înceapă în maximum douăzeci de zile, după cum au precizat reprezentanții municipalității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS