16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie pe bulevardele din Craiova

Razie pe bulevardele din Craiova

Polițiștii de la rutieră i-au sancționat pe șoferii care staționau neregulamentar
Polițiștii de la rutieră i-au sancționat pe șoferii care staționau neregulamentar

Polițiștii Biroului Rutier Craiova au ieșit ieri în trafic, pe principalele artere de circulație din municipiu, însoțiți de două autovehicule ale Serviciului de Ridicări Auto, pentru a-i sancționa pe șoferii care staționează sau opresc neregulamentar, unii chiar în stațiile de autobuz.
Astfel, în jurul orei 12.30, cinci echipaje de polițiști au „descins“ pe bulevardul 1 Mai din Craiova, iar în numai 20 de minute au dat 30 de sancțiuni și au dispus ridicarea a trei autoturisme parcate, în zona indicatorului „Oprirea Interzisă“.
Cei mai mulți șoferi amendați își lăsaseră mașinile pe prima bandă a bulevardului 1 Mai, unii chiar în stația de autobuz. Printre șoferii sancționați de polițiști s-a numărat și patronul unui magazin din zonă, care a explicat degeaba că oprește acolo pentru a aproviziona cu marfă. „Vin în fiecare zi la magazin ca să aduc marfă, dar nimeni nu înțelege. Am făcut o cerere pentru a obține o aprobare, dar nu am găsit înțelegere. O să plătesc amenzi, altceva nu am ce să fac“, a explicat bărbatul.
De cealaltă parte, polițiștii de la rutieră au explicat că indicatoarele „Oprirea Interzisă“ au… dispărut din zonă, cel mai probabil patronii magazinelor fiind cei care le-au dat jos de pe stâlpi. Asta pentru ca șoferii să oprească fără teamă la magazinele lor.
După ce au amendat toți șoferii care staționau neregulamentar, polițiștii Biroului Rutier au plecat într-o altă zonă cu probleme. Este vorba de strada George Enescu, unde șoferii și taximetriștii ocupă prima bandă a străzii și chiar stația de autobuz din apropierea bulevardului Tineretului, motiv pentru care autobuzele opresc pe banda a doua și blochează circulația. Oamenii legii i-au amendat pe toți cei care staționau neregulamentar, însă nu i-au putut amenda pe cei care parcaseră în stația de autobuz pentru că… indicatorul dispăruse.
În total, până la ora 15.00, polițiștii au dat 61 de amenzi, din care 41 pentru opriri și staționări neregulamentare, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 9.360 de lei. Polițiștii craioveni au explicat că, de obicei, șoferii staționează neregulamentar din comoditate. „Este vorba de o lipsă de respect față de ceilalți participanți la trafic, dar și de comoditate“, a precizat pentru GdS comisar-șef Emil Zuican, șeful Biroului Rutier Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS