16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLansare de carte regală în Craiova

Lansare de carte regală în Craiova

Afis_CurteaVechePublishig_Craiova
Lansarea volumelor “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe și “Crăciunul regal” de AALLRR Principesa Margareta și Principele Radu ai României va avea loc luni, 24 noiembrie, începând cu ora 17.30, la Opera Română din Craiova, în prezența Alteței Sale Regale Principelui Radu al României. Intrarea va fi liberă.

Bogat ilustrat cu imagini de epocă și fotografii recente ale membrilor Familiei Regale sau detalii ce țin de protocolul regal, volumul “Eticheta regală” de Sandra Gătejeanu Gheorghe prezintă, într-un mod concis şi structurat, eticheta care a însoţit şi care însoţeşte în continuare evenimentele desfăşurate sub egida Casei Regale. Găsim, astfel, de la un scurt istoric al ceremonialului regal la semnificaţia conceptului de „ordine de precădere” şi la simbolurile autorităţii supreme – însemnele regale; de la regulile de etichetă în prezenţa membrilor Familiei Regale (atât în cadrul întâlnirilor, cât şi în scris) la ţinutele adecvate pentru diferite tipuri de evenimente; de la recepţiile tematice la ceremoniile de decorare; de la titlul de „Furnizor al Casei Regale” la relaţiile dintre membrii Familiei Regale şi reprezentanţii Corpului Diplomatic; de la dineurile oficiale la vizitele regale (atât în ţară, cât şi în străinătate) și principalele sărbători regale.

Principesa Moştenitoare şi Principele Radu ai României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală şi mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, aşa cum a fost petrecut de-a lungul timpului de Familia Regală a României. Astfel, în volumul “Crăciunul regal” sunteți invitați la o călătorie de un secol şi jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS