10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: UCB a obţinut două medalii la Expoziţia Internaţională de Inventică de la Bruxelles

Gorj: UCB a obţinut două medalii la Expoziţia Internaţională de Inventică de la Bruxelles

Facultatea de Inginerie din cadrul Universității “Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu-Jiu a participat la cea de-a 63-a ediție a Expoziției Internaționale de Inventică, Cercetare și Noi Tehnologii Bruxelles – Eureka, în cadrul Salonului Innova, reușind să câștige două medalii, una de aur și una de argint, a declarat, ieri, rectorul Luminița Popescu.

Universitatea a participat la concursul internațional cu două cereri de brevet de invenție elaborate în cadrul proiectului “Noi materiale de construcții obținute prin reciclarea eco-sustenabilă a deșeurilor industriale – EcoWASTES”.

Astfel, cererea de brevet “Mase cu întărire rapidă pe bază de lignit hidraulic obținut din zgură de tratament secundar al oțelului” a obținut medalia de aur, iar cererea de brevet “Procedeu de obținere a betoanelor termoizolatoare pe bază de cenușă grea de termocentrală” a obținut medalia de argint. În competiție au fost înscrise 300 invenții din 16 țări.
Proiectul “Noi materiale de construcții obținute prin reciclarea eco-sustenabilă a deșeurilor industriale, EcoWASTES” este implementat de Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu în parteneriat cu SC Complexul Energetic Oltenia SA și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, cu o perioadă de implementare de 40 de luni, începând cu 1 septembrie 2011. Proiectul și-a propus să stabilească noi modalități de valorificare a deșeurilor generate de industria energetică (cenuși de termocentrală), industria extractivă (șlamuri de foraj petrolier) și industria metalurgică (zguri de elaborare și turnare a metalelor).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS