6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlinare pentru copiii internați la oncopediatrie

Alinare pentru copiii internați la oncopediatrie

Campania umanitară „Târgul Jucăriilor“ le aduce bucurii copiilor
Campania umanitară „Târgul Jucăriilor“ le aduce bucurii copiilor

Suferința copiilor bolnavi de cancer înduioșează pe oricine le află povestea. Doi preoți au încercat să le aducă puțină bucurie și i-au dus într-o excursie la mănăstiri. Astfel, pentru o zi, micuții internați la secția de oncopediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova au părăsit saloanele unde ajung să petreacă mai mult timp decât acasă.

În Secția de oncopediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova ajung zeci de copii măcinați de boală. Preotul spitalului, care îi vizitează periodic, și-a dorit să le aline suferința micuților și să le aducă măcar câteva momente de bucurie.
Marcel Răduţ Selişte, preot slujitor la Paraclisul unităţii spitaliceşti, și preotul Gabriel Sorescu de la Parohia „Sfântul Nicolae – Brânduşa“ le-au organizat o excursie la mănăstirile Tismana şi Sfânta Treime (localitatea Strâmba) din judeţul Gorj. Alături de copii au mers și părinţii, cadre medicale, dar și voluntari.
Banii pentru excursie au fost strânși în urma campaniei umanitare „Târgul Jucăriilor“, care a avut loc în această toamnă. Nu este prima dată când preoții organizează această campanie, care urmărește să le aducă copiilor mici bucurii. „Este o campanie cu tradiție pentru noi. Anul acesta am reușit să ajutăm 318 copii. Ei trec prin momente foarte grele și sunt încercați de greutăți de la o vârstă fragedă. Noi încercăm să le aducem un zâmbet, să îi facem să uite de durere și să le facem măcar pentru câteva momente viața mai frumoasă. De șapte ani derulăm această campanie, prin care strângem fonduri care să ne ajute să le facem mici bucurii, iar pentru ei cel mai mic gest contează“, a spus preotul Gabriel Sorescu.

„Am reușit să renovăm și un salon din secția de oncopediatrie”

Prin campania „Târgul Jucăriilor“ preoții au determinat, de-a lungul anilor, oamenii să doneze jucării curate și în stare bună, pe care le-au cumpărat alți părinți pentru copiii lor. Banii strânși de pe urma acestei acțiuni au mers către copiii bolnavi. „Oamenii au fost deschiși și ne-au ajutat să derulăm de atâția ani campania. Colaborăm și cu câteva grădinițe din oraș. Anul acesta am strâns 1.400 de lei în total. În vară am avut și o expoziție de felicitări, iar banii strânși au mers către copiii sărmani. Jucăriile strânse de-a lungul timpului au ajuns odată la copiii din 14 comune din Dolj și Gorj, printre care Zănoaga și Brănești. De asemenea, în colaborare cu preotul Spitalului Județean, din banii strânși din donații le-am cumpărat cărți copiilor de la secția de oncopediatrie. Iar acum șase ani am reușit să renovăm și un salon din această secție“, a explicat preotul Gabriel Sorescu.
Ana-Maria Predilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS