20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Remus Borza ar putea fi noul administrator judiciar al RAAN

Mehedinţi: Remus Borza ar putea fi noul administrator judiciar al RAAN

Remus Borza ar urma să înlocuiască  societatea "Tudor şi Asociaţii" în administrarea judiciară a RAAN
Remus Borza ar urma să înlocuiască societatea „Tudor şi Asociaţii” în administrarea judiciară a RAAN

Consiliul Creditorilor Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au votat schimbarea administratorului judiciar. Decizia a fost luată vineri, iar astăzi a ajuns pe masa judecătorului sindic. După aprobare, cel mai vehiculat nume care va înlocui societatea „Tudor şi Asociaţii” la administrarea judiciară a RAAN este Remus Borza.

Pentru schimbarea administratorului judiciar al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin s-au arătat atât liderii de sindicat, cât şi ministrul Energiei, nemulţumit că Ion Tudor nu îi răspundea la telefon, atunci când angajaţii companiei erau în stradă pentru că nu îşi primiseră salariile. Totuşi, decizia finală au luat-o creditorii, în cadrul consiliului care s-a întrunit la sfârşitul săptămânii trecute. Surse din interiorul companiei au arătat că în majoritate, creditorii au decis ca societatea de insolvenţă „Tudor şi Asociaţii”să fie schimbată. După ce judecătorul sindic va aproba decizia, firma „EuroInsol” cea care este administrator judiciar şi la Hidroelectrica este prima pe lista celor care ar prelua RAAN. Se pare că Remus Borza, cel care este reprezintă EuroInsol a confirmat că aşteaptă ca judecătorul sindic să se pronunţe în privinţa hotărârii Comitetului Creditorilor de schimbare a administratorului judiciar.
În data de 31 octombrie, ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, prezent la Drobeta Turnu Severin, l-a acuzat pe actualul administrator judiciar al RAAN că îi defavorizează pe salariaţi şi preferă să păstreze banii în cont pentru plata creditorilor, întrucât firma primeşte comision la fiecare astfel de plată făcută. În plus, „Tudor şi Asociaţii” are stabilit un onorariu lunar de aproximativ 30.000 de euro pentru administrarea RAAN, aflată în insolvenţă. Suma este mult mai mare chiar şi decât cea primită de Remus Borza pentru insolvenţa Hidroelectrica.
Potrivit ministrului Energiei, administratorul judiciar al RAAN, societatea „Tudor şi Asociaţii” reprezentată de Ion Tudor a încasat din septembrie 2013, de la intrarea în insolvenţă a companiei, suma de aproximativ 850.000 de dolari.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS