21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu murit sub roțile unei autocisterne

Au murit sub roțile unei autocisterne

Șoferul și pasagerul din autoturismul Nubira au murit pe loc în urma impactului violent cu autocisterna
Șoferul și pasagerul din autoturismul Nubira au murit pe loc în urma impactului violent cu autocisterna

Doi bărbați din comuna doljeană Braloștița și-au pierdut viața ieri, în urma unui accident de circulație violent, produs într-o curbă de pe DN 6, în satul Tatomirești, comuna Brădești.
Potrivit polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Savu Veleanu, de 43 de ani, din comuna Braloștița, care conducea ieri, în jurul orei 11.00, un autoturism Daewoo Nubira pe DN 6, dinspre Craiova către Filiași, a pierdut controlul mașinii într-o curbă la stânga, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de o autocisternă care circula regulamentar din sens invers. Pompierii doljeni au trimis la locul accidentului două ambulanțe SMURD și un echipaj de descarcerare, însă medicii nu au putut face nimic pentru Veleanu și pentru Dumitru Sârbu, de 24 de ani, pasager pe locul din dreapta-față al autoturismului Nubira. Cei doi bărbați muriseră pe loc în urma impactului violent și au fost scoși de pompieri din mașina care ajunsese sub roțile autocisternei.
Marian Tudoroiu, de 48 de ani, din comuna Scăești, șoferul autocisternei, a declarat pentru GdS că nu a putut face nimic pentru a evita accidentul: „Eu veneam dinspre Filiași, iar în curba asta m-am pomenit că a intrat direct în mine. A venit derapând vreo 200 de metri, s-a răsucit pe șosea și a intrat direct în mine. Nu am avut ce să fac, cum să îi evit“.
Polițiștii de la rutieră au stabilit după primele cercetări că responsabil pentru producerea accidentului este Savu Veleanu, care nu a adaptat viteza la condițiile de drum, șoseaua fiind udă în acea zonă și a pierdut controlul direcției.
Marian Tudoroiu a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat că bărbatul nu a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volanul autocisternei.

Accidente în curbele din Tatomirești

Oamenii din Tatomirești spun că în acea zonă se produc frecvent accidente de circulație grave sau mortale, fapt confirmat de polițiștii doljeni. Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, de la începutul anului și până în prezent, în zona respectivă au fost înregistrate alte patru accidente rutiere în care două persoane și-au pierdut viața, una a fost rănită grav, iar alte nouă persoane au suferit leziuni ușoare. Toate accidentele produse pe DN 6, în Tatomirești, au avut aceeași cauză – viteza excesivă.
Ultimul accident grav s-a produs în aceeași curbă din satul Tatomirești în dimineața zilei de 6 septembrie. Polițiștii de la rutieră au stabilit atunci că Marin Catană, de 45 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf pe DE 70 dinspre Craiova către Filiaşi, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens și a lovit frontal un tir condus regulamentar din sens opus de Adrian Olteanu, de 47 de ani, din Bucureşti. În urma impactului, Golful a fost proiectat înapoi pe sensul său de mers și a fost lovit în plin de un BMW condus de Alexandru Catană, de 19 ani, fiul lui Marin Catană. În accident a mai fost implicat și al patrulea autovehicul, o autoutilitară Mercedes, care a lovit ce mai rămăsese din VW Golf după impactul cu tirul și cu BMW-ul. Încercând să evite impactul cu Golful scăpat de sub control, șoferul tirului a tras dreapta de volan, iar remorca a intrat în balans și s-a răsturnat pe șosea. În urma impactului violent, Golful s-a rupt în două și a fost împrăștiat pe câteva zeci de metri, iar Marin Catană a murit pe loc. Alte trei persoane, Constantin Piele, de 66 de ani, din Filiași, pasager în BMW-ul condus de tânărul de 19 ani, dar și de Alexandru Catană și Adrian Olteanu au fost transportați la Spitalul de Urgență Craiova. Medicii au stabilit că bărbatul de 66 de ani a fost rănit grav, iar Alexandru Catană și șoferul tirului au scăpat cu leziuni care nu le-au pus viața în pericol.
Polițiștii de la Serviciul Rutier Dolj au mai stabilit că responsabil pentru producerea accidentului de circulație a fost Marin Catană, care, ca și Savu Veleanu, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, în dimineața zilei de 6 septembrie carosabilul fiind umed în acea zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS