10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSute de cărți de identitate, eliberate și pentru turul II

Sute de cărți de identitate, eliberate și pentru turul II

Direcția pentru Evidența Persoanelor Craiova a a eliberat cărți de identitate și în ziua celui de al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale, până la ora 21.00
Direcția pentru Evidența Persoanelor Craiova a a eliberat cărți de identitate și în ziua celui de al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale, până la ora 21.00

Direcția pentru Evidența Persoanelor Craiova a eliberat cărți de identitate în regim de urgență și pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Sute de craioveni au solicitat un nou act de identitate și weekendul trecut, înainte de a merge la urne.
„În două zile s-au primit aproximativ 247 de cereri, din care 251 s-au înregistrat sâmbătă, iar azi (duminică – n.r.) sunt 32 de cereri până la ora 11.00. În ceea ce privește eliberările, au fost date 482 de cărți de identitate, dintre care 350 au fost eliberate sâmbătă și restul duminică“, a precizat Madlen Voicinovschi, director executiv al Direcției pentru Evidența Persoanelor Craiova.

Pentru ce se dau cărți de identitate provizorii

Unii dintre cei care au solicitat un nou act de identiatte au primit buletin provizoriu valabil doar un an. „Sâmbătă, au fost eliberate zece cărți provizorii, iar azi (duminică -n.r.) –  două. În primul tur, din cele 2.000 de cărți eliberate, cred că provizorii au fost 200. Cărțile de identitate provizorii se dau pentru cei care nu pot prezenta toate actele necesare. Se întâmplă să nu aibă actul de proprietate al casei, pentru că nu s-a făcut recepția lucrărilor, sau să nu își găsească certificatul de naștere sau certificatul de căsătorie“, a mai declarat directorul executiv al Direcției pentru Evidența Persoanelor Craiova. Spre deosebire de primul tur al alegerilor prezidențiale, de această dată nu a mai fost aglomerație la ghișee. „Nu mi-am dat seama că expiră. A expirat în urmă cu două zile. La primul tur a fost valabil. Dar nu durează mult eliberarea cărții de identitate. Se dă imediat, nu e coadă. Am depus vineri actele și acum am luat-o în câteva minute“, a declarat Cristina Andrei, din Craiova.
Direcția pentru Evidența Persoanelor Craiova a eliberat cărți de identitate duminică, până la ora 21.00, când s-au închis secțiile de vot.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS