12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRute noi de pe Aeroportul Craiova - Oltenii vor putea zbura și către Grecia

Rute noi de pe Aeroportul Craiova – Oltenii vor putea zbura și către Grecia

Două aeronave Boeing 737-4H6, aparținând operatorului aerian Air Wings, staționează pe Aeroportul Craiova și așteaptă să primească noi destinații
Două aeronave Boeing 737-4H6, aparținând operatorului aerian Air Wings, staționează pe Aeroportul Craiova și așteaptă să primească noi destinații

Două destinații noi vor fi operate începând din vara anului viitor de pe Aeroportul Craiova. Pe lângă charterul care va merge către Antalya, doritorii vor putea zbura, pe timpul verii, începând cu luna iunie, către Grecia, prin operatorul aerian elen Aegean Airlines. Totodată, se va lansa încă o cursă estivală către Antalya, operată de Blue Air, pe lângă cea efectuată de Pegasus Airlines, iar în parcarea Aeroportului Craiova există încă două avioane ale companiei Air Wings, care așteaptă noi destinații către care să zboare.

Aeroportul din Craiova se dezvoltă pe zi ce trece. Având, în prezent, zboruri către șase destinații și un program nonstop, șapte zile din șapte, aeroportul se va îmbogăți de la anul, pe lângă cursa către Antalya efectuată de Pegasus Airlines, cu încă trei curse.

Din iunie 2015, către Rhodos și Creta

Vorbim despre o premieră pentru Craiova; două curse către Grecia, dar și încă una către Antalya. „Avem încă trei destinații: a doua care dublează Antalya și alte două, Rhodos și Creta, în Grecia. Cele două de Grecia vor fi efectuate de Aegean Airlines, compania low-cost a grecilor, și cealaltă, pe Antalya, de compania Blue Air. Cele trei curse vor fi la fel ca prima destinație, tot un pachet turistic, începând cu 1 iunie și până pe 29 octombrie 2015“, a explicat directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru. Avioanele care vor efectua aceste zboruri sunt fie Boeing 737-800, fie Airbus A320 pentru Grecia, și Boeing 737-800 pentru cea de-a doua cursă către Antalya. Cursele pentru Rhodos vor fi operate în zilele de luni, cele pentru Creta – marțea, iar cele pentru Antalya joia (Blue Air) și marțea (Pegasus Airlines). Ofertele pentru cele trei curse noi urmează să fie definitivate în perioada următoare și vor fi operate turistic de agenția Christian Tour.

Încă o companie aeriană cu bază operațională la Craiova

O surpriză pentru regiunea Olteniei o reprezintă faptul că încă o companie aeriană, nouă pe piață, Air Wings, și-a declarat baza operațională pe Aeroportul Craiova. „Mai avem două aeronave aici, ale companiei Air Wings. Deocamdată, se lucrează la mentenanța lor și, imediat ce vor obține și autorizația pentru zbor, vor începe să opereze în regim de zboruri regulate alte destinații. Baza principală de operare a companiei a fost declarată Aeroportul Craiova“, a mai spus Mircea Dumitru. Aeronavele la care se face referire sunt Boeing 737-4H6.

Reabilitarea infrastructurii de mișcare, fără ofertanți calificați

În ceea ce privește licitația pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova, un proiect în valoare de 24 de milioane de euro cu finanțare europeană, lucrurile sunt în așteptare. „Deocamdată, licitația este suspendată. Nici una dintre cele cinci asocieri de firme nu s-a calificat. Am trimis celor cinci concluziile comisiei și așteptăm termenul legal de depunere a contestațiilor, până săptămâna viitoare, după care, dacă nu există contestații, licitația va fi reluată. Probabil că vor exista și ușoare modificări în sens crescător din punct de vedere al caracteristicilor tehnice pe care le dorim“, a precizat Dumitru.
Din punct de vedere statistic, până pe 11 noiembrie, Aeroportul Craiova a înregistrat 114.300 de pasageri. În anul 2013, 40.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS