10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Mai multe persoane înscrise pe listele electorale pentru turul II

Mehedinţi: Mai multe persoane înscrise pe listele electorale pentru turul II

În judeţul Mehedinţi, la cel de-al doile tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale sunt mai mulţi alegători înscrişi pe listele electorale permanente decât în primul tur. Peste 400 de persoane au fost adăugate, după ce acestea au împlinit vârsta de 18 ani în ultimele două săptămâni şi acum au dreptul să voteze.

Pentru al doilea tur de scrutin, Direcţia de Statistică a actualizat lista electorală permanentă. Măsura era necesară întrucât unii alegători au decedat, iar alţii au împlinit vârsta de 18 ani. Aşa se face că numărul persoanelor cu drept de vot în Mehedinţi a crescut cu 409.
„La cel de-al doilea tur de scrutin, numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale permanente este de 240 456, faţă de 2 noiembrie, când au fost 240 047. Diferenţa se explică prin aceea că între cele două tururi de scrutin sunt persoane care au împălinit vârsta de 18 ani şi au dobândit dreptul de vot pe care şi-l pot exercita în cel de-al doilea tur de scrutin”, a declarat vineri, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Mehedinţi, judecătorul Aristică Orfescu.

Numărul secţiilor de vot în Mehedinţi este acelaşi ca şi în primul tur,  285.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS