15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Împodobirea Severinului pentru sărbătorile de iarnă, în plină desfăşurare

Mehedinţi: Împodobirea Severinului pentru sărbătorile de iarnă, în plină desfăşurare

Primăria Drobeta Turnu Severin a alocat suma de 300.000 lei pentru împodobirea oraşului cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Echipele de muncitori ale firmei care a concesionat sistemul de iluminat public lucrează la montarea instalaţiilor de lumini şi a brazilor care vor fi montaţi în oraş.

Instalarea sistemului de iluminat a început la începutul lui noiembrie, iar la sfârşitul lunii ar trebui să fie gata.  “Este foarte frumos şi sunt încântată că am ajuns şi noi în stadiul ăsta. Îmi place tot ce se amenajează! E cu gust şi foarte frumos. Abia aşteptăm să ne bucurăm de tot, cu cei mici de mânuţă”, a spus o femeie din Drobeta Turnu Severin.

În zona de promenadă Crişan a fost deja amplasat bradul de Crăciun care are o înălţime de 25 de metri. Municipalitatea spune că în oraş au fost montaţi zece kilometri de instalaţie de lumini, iar culorile predominante vor fi aceleaşi ca şi anul trecut – alb şi albasatru. Bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin va fi una dintre cele mai luminate artere din oraş. Pe lângă miile de steluţe suspendate, 21 de brăduţi cu lumini vor fi montaţi pe scuarul dintre sensurile de mers. În plus, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu susţine că şi în cartierele mărginaşe vor fi montaţi brazi de Crăciun.
„Pe lângă bradul cel mare din zona Crişan, mai avem doi brazi mari, unul în Parcul Tineretului şi altul lână Fântâna arteziană, iar câţiva brazi o să-i amplasăm în cartierele mărginaşe, la Schela, la Dudaşul Schelei, la Gura Văii, jos, către autogară. Opt brazi o să-i avem în oraş, în ideea de a se bucura toată lumea de sărbătorile de iarnă”, a declarat edilul.
În ultima şedinţă de Consiliul Local, pentru sărbătorile de iarnă au fost alocată suma de 300 000 de lei la care se adaugă şi sponsorizările agenţilor economici. Banii vor fi folosiţi şi pentru pregătirea cadourilor pentru colindători şi produse promoţionale pentru anul 2014.

Luminile de sărbători vor fi aprinse la Drobeta Turnu Severin de Sfântul Andrei.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS