10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: A început campania de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei

Mehedinţi: A început campania de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei

(Foto: tion.ro)
(Foto: tion.ro)

Copiii din clasa pregătitoare şi elevii de clasa a II-a din judeţul Mehedinţi urmează să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei, informează Agerpres.ro. Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a anunţat că acţiunea de imunizare împotriva poliomielitei a acestor copii a demarat astăzi.

Jurnaliştii de la Monitorul de Suceava menţionează faptul că 2014 este ultimul an în care vaccinul antipoliomielitic se mai administrează la copiii de clasa a doua, pentru că din 2015 calendarul de imunizare se schimbă, iar serul se va inocula copiilor doar în clasa zero. O altă modificare introdusă de anul viitor este aceea că elevii vor primi un tetravaccin care îi va proteja de difterie, tetanos, tuse convulsivă şi poliomielită, şi nu unul simplu, aşa cum se întâmplă în momentul de faţă.

Poliomielita, denumită și paralizie infantilă, este o boală infecțioasă virală acută, care se răspândește de la om la om, iar vaccinul administrat elevilor din clasele zero şi a II-a reprezintă un rapel la vaccinările anterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS