12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: ÎPS Irineu, la hramul Bisericii Postelnicu Fir

Craiova: ÎPS Irineu, la hramul Bisericii Postelnicu Fir

Hramul Bisericii Postelnicu Fir
Hramul Bisericii Postelnicu Fir

Biserica Postelnicu Fir din Craiova și-a sărbătorit hramul ieri, 12 noiembrie, de praznicul Sfântului Ierarh Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei. Cu acest prilej, racla cu mâna Sfântului Ioan cel Milostiv a fost așezată în fața bisericii, spre închinare credincioșilor. Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi.
„Este un lucru deosebit de important pentru biserică să aibă un asemenea odor, o asemenea comoară. În primul rând, trebuie să înțelegem că această îngăduință  vine de la Dumnezeu, ca această biserică să primească sfintele moaște ale Sfântului Ioan. În al doilea rând, trebuie să înțelegem că și Sfântul Ioan a îngăduit ca mâna lui să ajungă din Egipt aici, în Cetatea Craiovei, în biserica noastră. Iar mai apoi, ctitorii acestui sfânt locaș au avut credință și dragoste nețărmurită pentru ca acest lucru să se înfăptuiască”, a spus în cuvântul de învățătură Mitropolitul Olteniei.
Biserica Postelnicu Fir din Craiova a fost ridicată în perioada 1813 – 1814, pe locul unei biserici mai vechi din lemn. Sfântul locaş găzduieşte încă din anul 1793, în vechea biserică, mâna dreaptă a Sfântului Ioan cel Milostiv, Patriarhul Alexandriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS