5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat pentru tentativă de omor

Condamnat pentru tentativă de omor

Tribunalul Dolj l-a condamnat la trei ani și zece luni de închisoare pe craioveanul care, la sfârșitul lunii mai, a înjunghiat un tânăr de 19 ani într-o toaletă din incinta Electroputere Parc.
Potrivit anchetatorilor, în seara de 29 mai, Andrei Budică, de 19 ani, a plecat împreună cu trei amici la Electroputere Parc, unde s-a întâlnit cu Florian Drăguşin, de 21 de ani, care era însoţit de tatăl său şi de încă un bărbat. Pe fondul unui conflict mai vechi, cei doi tineri au început să se certe în toaleta unui restaurant din incinta Electroputere Parc, în urma altercației Budică fiind rănit şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a primit îngrijiri medicale. Medicii au stabilit că tânărul de 19 ani a suferit leziuni care i-au pus viaţa în pericol, printre care mai multe plăgi, provocate cel mai probabil cu un cuţit. După ce a fost audiat, Florian Drăguşin a fost reţinut de oameni legii, iar pe 30 mai a fost dus de procurori la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele lui mandat de arestare pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. În apărarea sa, Drăgușin a susţinut în faţa anchetatorilor că a fost provocat de Budică şi că acesta l-ar fi ameninţat cu un cuţit pe care a reuşit să i-l smulgă din mână.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au încheiat cercetările la sfârșitul lunii iunie, când au și dispus trimiterea în judecată a lui Florian Drăguşin pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, port fără drept de cuțit și tulburarea ordinii și liniștii publice. Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o pedeapsă mai mică, iar la sfârșitul săptămânii trecute a și fost condamnat. Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare și l-au condamnat la trei ani și zece luni de închisoare cu executare. Instanța a mai hotărât ca inculpatul să rămână în arest și să achite Spitalului de Urgență Craiova suma de 3.109 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare, dar și suma de 538 de lei drept cheltuieli judiciare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către inculpat și anchetatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS