17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj Craiova: Demonstrație de baschet în scaun rulant

Craiova: Demonstrație de baschet în scaun rulant

Fundația Motivation România, împreună cu Şcoala Gimnazială Specială Sfântul Mina şi World Vision România, organizează un eveniment sportiv inedit. Astăzi, începând cu ora 14:00, utilizatori de scaune rulante, sportivi ai echipelor Motivation, vor face o demonstrație de baschet în scaun la Sala Polivalentă din Craiova.

Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului abilitățile pe care le au persoanele cu dizabilități, să promoveze beneficiile sportului și să aducă împreună oameni uniți de aceeași pasiune pentru mișcare. Spectatorii vor avea ocazia să asiste la un altfel de meci de baschet, în care driblingul și aruncarea la panou se execută diferit, dintr-un scaun rulant, dar aduc aceeași satisfacție echipei. De asemenea, doritorii vor putea încerca ei înșiși jocul de baschet în scaun rulant, ghidați de sportivii și antrenorii Motivation.

Demonstrația de baschet are loc în cadrul proiectului ACCESS – Accelerarea Competenţelor de Bază pentru Servicii Eficiente şi Sprijin pentru Utilizatorii de Scaun Rulant, derulat de Fundația Motivation România în parteneriat cu organizaţia World Vision. Proiectul ACCESS își propune să îmbunătățească serviciile pentru utilizatorii de scaun rulant din România.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS