11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj180 de oameni schimbă fața vechiului hotel Jiul - Ramada Plaza, la faza de suprastructură

180 de oameni schimbă fața vechiului hotel Jiul – Ramada Plaza, la faza de suprastructură

Fostul hotel Jiul din Craiova – viitorul Ramada Plaza – a scăpat, de ceva vreme, de lucrările la infrastructura clădirii. Dacă, în urmă cu câteva luni, muncitorii nu puteau fi văzuți, ei lucrând la fundație, acum 180 de persoane au ieșit la suprafață și realizează lucrări la zona de suprastructură. Până la finele lui ianuarie 2015, graficul lucrărilor spune că geamurile ar trebui să fie deja montate, pentru a se intra în interiorul clădirii. Corpul principal al hotelului va crește și el cu două etaje.
Lucrările la viitorul hotel Ramada Plaza, al doilea din România după Ramada Plaza din București, s-au mutat la suprafață. Angajații constructorului au depășit lucrările desfășurate la fundație, care, după cum spune administratorul SC Jiul SA, Florin Opriș, au fost cele mai complicate. „De departe, infrastructura a fost cea mai grea parte a proiectului. Vorbim despre săpături, drenaje de apă, multe elemente costisitoare cu durate pe care nu le poți preconiza de la început și care implică multă muncă în partea de jos a clădirii. Psihologic vorbind, e altă abordare având în vedere faptul că vezi cum crește clădirea. A trebuit să fundăm la opt-zece metri adâncime, să refacem toată partea de structură, toate fundațiile, radierele. Am ieșit din zona de infrastructură, iar acum suntem în zona de suprastructură și lucrurile sunt mult mai vizibile. Așteptăm vremea rea fără nici un fel de probleme, pentru că suntem pregătiți cu totul“, a explicat Opriș.

Încă două etaje peste cele patru existente

În prezent, mai multe utilaje, o macara-turn și 180 de muncitori, angajați din Dolj de antreprenorul principal, BOG’ART, și subantreprenorii săi, lucrează la reamenajarea, reabilitarea și extinderea clădirii, pentru a da o nouă față vechiului hotel Jiul. Clădirea principală va fi înălțată cu încă două etaje, iar până la finalul lunii ianuarie este plănuit ca ferestrele să fie deja montate, pentru ca muncitorii să se mute în interior. Atunci va începe lucrul la instalații, la montarea de ghips carton și la finisaje.

Evenimente pentru septembrie 2015

Deschiderea oficială a fost deja programată pentru luna septembrie a anului viitor. „Suntem în graficul pe care ni l-am stabilit și iată că în luna septembrie a anului viitor avem deja programate primele evenimente în cadrul hotelului. E vorba de simpozioane, evenimente de familie și alte prezentări de produs. Atunci, o să invităm craiovenii la deschiderea oficială și apoi la toate facilitățile pe care noi le oferim“, a mai precizat administratorul SC Jiul SA.
Amenajările interioare și exterioare aparțin Architect Service București, iar constructorul are ca sprijin firma Polystart, în ceea ce privește partea de instalații. Investiția depășește 13 milioane de euro, bani veniți atât din fonduri proprii, cât și dintr-un credit bancar. Hotelul Ramada Plaza Craiova va avea 162 de camere de patru și cinci stele, fiecare cu o suprafață de 34 de metri pătrați, 86 de locuri de parcare pentru mașini și două pentru autocare. Lucrările la fostul hotel Jiul au început în luna octombrie 2013, cu demolarea anumitor detalii ale acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS