9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPatru în arest, fiica lui Boerică afară

Patru în arest, fiica lui Boerică afară

Judecătorii Curții de Apel Craiova au hotărât vineri arestarea preventivă a patru dintre cele opt persoane, printre care se găsește și una dintre fiicele omului de afaceri Genică Boerică, acuzate de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.
Este vorba de Aurel Prie, Radu Drăgan, Ileana Moandă și Ionel Vlad, pe numele cărora instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În prezent, Prie și Radu Drăgan sunt în pușcărie, unde execută pedepsele primite într-un dosar în care au fost condamnați alături de Genică Boerică pentru o serie de returnări ilegale de TVA.
În schimb, ceilalți patru suspecți – Elena Drăgan, Diana Boerică, Dorin Cojocinescu și Dragoș Dumitrescu, vor fi cercetați în continuare sub control judiciar. În perioada cât se află sub control judiciar, cei patru sunt obligați să se prezinte în fața procurorilor sau judecătorilor atunci când sunt chemați, să nu exercite calitatea de asociat sau administrator în cadrul societăţilor comerciale și să nu emită cecuri ori să se apropie de martorii și experții din dosar. Lui Dragoș Dumitrescu, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, instanța i-a interzis să profeseze pe perioada controlului judiciar. În plus, cei patru inculpați nu au voie să plece din localitățile de domiciliu fără acordul instanței de judecată. Elenei Drăgan i-a fost interzis să plece din localitatea Slătioara, Dianei Boerică – din București, iar Dorin Cojocinescu și Dragoș Dumitrașcu nu pot părăsi Drobeta Turnu Severin fără acordul instanței.
Hotărârea Curții de Apel Craiova nu este definitivă și poate fi contestată de cei opt inculpați la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Procurorii craioveni au reținut că „inculpaţii Prie Aurel, Drăgan Radu, Vlad Ionel, Moandă Ileana, Cojocinescu Dorin şi Boerică Diana, apropiaţi ai lui Genică Boerică, cea din urmă fiind fiica acestuia, au hotărât, în anul 2007, înfiinţarea SC MEDEIRA CONSTRUCT SRL, societate prin care s-a urmărit obţinerea, în mod ilicit, de creditare de la CEC Bank, pe baza facturii falsificate nr. 6984553/04.04.2007, cu privire la utilaje. După obţinerea fondurilor, de acestea urma să beneficieze, sub diferite forme, toţi cei implicaţi în activitatea infracţională. În vederea obţinerii fondurilor, a fost atrasă în activitatea infracţională şi inculpata Drăgan Elena, administrator la societatea de leasing SC IFN DH LEASING SA“.
Anchetatorii susțin că inculpații au obținut în mod fraudulos un credit în valoare de 8.425.867 de lei de la CEC, bani care, ulterior, au fost „spălați“ prin mai multe societăți comerciale și folosiți pentru cumpărarea de terenuri şi alte bunuri, care apoi au fost înstrăinate către diverse societăţi nou-înfiinţate.
Procurorii craioveni mai susțin că, în final, SC MEDEIRA CONSTRUCT a intrat în insolvență, iar evidenţa contabilă a societăţi a dispărut odată cu cesionarea sa fictivă către doi cetăţeni de origine irakiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS