15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, pe scena Teatrului „Colibri“

Elevii de la Liceul de Arte „Marin Sorescu“, pe scena Teatrului „Colibri“

Actorii păpușari, alături de Corul și Orchestra Liceului de Arte „Marin Sorescu“, în timpul repetițiilor
Actorii păpușari, alături de Corul și Orchestra Liceului de Arte „Marin Sorescu“, în timpul repetițiilor

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” marchează deschiderea stagiunii 2014-2015 cu un spectacol de gală realizat, în premieră, în colaborare cu Liceul de Artă „Marin Sorescu“. Evenimentul este programat să aibă loc vineri, 7 noiembrie, de la ora 19.00.

Spectacolul îmbină o retrospectivă a stagiunii trecute cu momente din reprezentațiile actuale. Astfel, păpușile din spectacole precum „Eu sunt Shakespeare“, „Sarea în bucate“, „Inimă de piatră“, „Fata babei și fata moșneagului“, „Rățușca cea urâtă“ vor urca în lumina rampei pe acorduri cântate de Corului și Orchestrei Liceului de Arte „Marin Sorescu“, avându-l la pupitrul dirijoral pe Florian George Zamfir. Piese celebre precum: „Cançăo Do Mar“, „In Noctem“ (din „Harry Potter“), „The Second Waltz“ de Şostakovici, „My Sweet and Tender Beast“ de Eugen Doga, „An Epic Age“, „Anytime, Anywhere“ vor contribui la reușita unui spectacol de gală, ce vine să parafeze oficial o colaborare între cele două instituții. „Elevii Liceului de Arte ‘Marin Sorescu’, muzicienii, cât și artiștii plastici au ușa deschisă. Vor avea scena la dispoziție, atelierele noastre. Cred că acest mix de muzică, un colaj cu coveruri de pe diverse coloane sonore ale filmelor sau melodii celebre, și păpușile noastre vor transforma seara în una memorabilă. Elevii din Corul și Orchestra Licelui de Artă, alături de cei de la Secția de artă plastică de la aceeași instituție de învățământ, care vor expune lucrările în foaierul teatrului, ne dau girul lor că instituția noastră nu este desuetul teatru de păpuși, doar cu poveștile clasice. Cu muzică live într-un spectacol, emoția este alta, și scena capătă o altă încărcătură de energie, așa că această colaborare este un început“, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.
Spectacolul de gală este coordonat de Rodica și Mugur Prisăcaru, actori alături de care, pe scenă, publicul se va bucura să-i revadă și pe Ionica Dobrescu, Adriana Ioncu, Iulia Cârstea, Oana Stancu, Alis Ianoș, Daniel Mirea, Emanuel Popescu, Cosmin Dolea.
Nu vor lipsi de la eveniment oaspeți de seamă, printre ei numărându-se actorul Marcel Iureș. „E un fel de întoarcere acasă a lui Marcel Iureș. Așa cum odată cu această gală s-a născut colaborarea cu Liceul de Artă ‘Marin Sorescu’, la fel se vor pune bazele parteneriatului nostru cu Teatrul ACT, fondat și condus de Marcel Iureș“, a  mai precizat Adriana Teodorescu.
Prețul unui bilet pentru spectacolul de gală este de zece lei.

Sfârșit de săptămână de poveste

Povestea merge mai departe la Teatrul „Colibri“. Sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 18.00, este programat spectacolul „Eu sunt Shakespeare“, de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu, cu scenografia semnată de Oana Micu (costume, păpuşi) şi Tiberiu Toitan (decoruri). Atmosfera magică este dăruită publicului de actorii Alla Cebotari, Cosmin Dolea, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea, Emanuel Popescu, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu şi Alis Ianoş.
Duminică, 9 noiembrie, de la ora 11.00, „Şoricelul şi balerina de porțelan“ îşi spun povestea într-un spectacol în regia Adrianei Stamate, care semnează şi scenariul. Scenografia este realizată de Eustațiu Gregorian şi muzica poartă semnătura lui Alexandru Iosub, iar în distribuție îi regăsim pe actorii Ionica Dobrescu, Alis Ianoş, Alla Cebotari, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Daniel Mirea, Iulia Cârstea şi Rodica Prisăcaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS