21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Campanie de informare a elevilor privind hrana sănătoasă, la Slatina

Olt: Campanie de informare a elevilor privind hrana sănătoasă, la Slatina

Instituția Prefectului din judeţul Olt a derulat o campanie de informarea a elevilor din învăţământul preuniversitar cu privirea la importanţa consumării alimentelor sănătoase.

Campania s-a desfăşurat în cursul lunii octombrie, iar membrii echipei formate pentru a da sfaturi despre alimentaţia sănătoasă au vizitat Şcoala nr. 3 din Slatina. La activitatea au participat 34 elevi din clasa a III-a, 30 elevi din clasa a IV-a, 30 elevi din calsa a V-a și 30 elevi din calsa a VII-a.
În cadrul campaniei elevii au învățat să deosebească hrana sănătoasă de cea nocivă și au dobândit cunoștințe temeinice despre respectarea normelor de igienă. Acestora li s-a explicat ce consecinţe negative poate avea consumul excesiv de grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori şi aditivi alimentari, în detrimentul compuşilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine sau minerale. Acest lucru s-a realizat prin organizarea unor sesiuni de informare susţinute și a unor jocuri educative interactive.
Ideea organizării campaniei are la bază statistica privind supraponderabilitatea la copii, care poate conduce la boli cerebro-vasculare, cardio-vasculare şi diabet. Campania se derulează de Instituția Prefectului în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Olt, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, pe tot parcursul anului școlar 2014-2015.
Obiectivul general al campaniei este acela de creştere a gradului de informare în rândul elevilor cu privire la adoptarea unei alimentaţii sănătoase și respectarea normelor de igienă, dar şi a obligaţiilor ce revin agenţilor economici care comercializează produse în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS