10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMașină captivă în asfalt

Mașină captivă în asfalt

Un autoturism s-a prăbușit ieri într-o groapă apărută din senin pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Tot ieri, pe strada Toamnei, un alt autovehicul a căzut într-o gură de canal, rămasă descoperită.
Lucrările de canalizare și asfaltare în cartierul Bariera Vâlcii din Craiova sunt un adevărat coșmar pentru localnici și cei care tranzitează zona. Autoturismele au ajuns să pice ca muștele în gurile de canal lăsate neacoperite și neindicate, dar și în craterele care apar în mijlocul străzii. S-a întâmplat ieri pe strada Bariera Vâlcii, când sub roțile unui autoturism, marca Volkswagen, s-a deschis un adevărat crater, iar mașina a rămas captivă în groapă o jumătate de oră. Șoferul împreună cu muncitorii din șantier și localnicii au reușit în cele din urmă să scoată mașina din craterul căscat sub ea.
„Eu sunt din Strehaia, prin Craiova sunt în trecere. Mergeam și s-a surpat strada sub mașină. Văd că s-a spart scutul de plastic și bara este zgâriată. Trebuie să fac o verificare. Nu am mai pățit așa ceva“, a spus Ovidiu Gologan, proprietarul autoturismului. După ce au îndepărtat mașina, cei aflați la fața locului au văzut că pe sub covorul asfaltic pământul este prăbușit, formându-se adevărate tunele pe o lungime de câțiva metri.
„Mașina venea de pe strada Toamnei și se ducea spre gară, a fost prinsă într-o surpare de teren, care s-a produs brusc sub roata din dreapta față. Mașina a stat captivă o jumătate de oră, până când muncitorii și oamenii au pus mâna pe răngi și grinzi de lemn și au scos-o din groapă. Șoferul a avut noroc, autoturismul, la prima vedere, nu a pățit mare lucru. Pericolul a rămas pentru ceilalți participanți la trafic. Aici s-a tot spart strada, s-au tot făcut reparații improprii, au revenit. Lucrările sunt de o așa proastă calitate încât riscăm să ne rupem mașinile sau să fie pusă chiar viața oamenilor în pericol“, a povestit Cornel Roșca, martor la incident.
Acesta nu este singurul incident de acest fel în zonă. Tot ieri, alt autoturism a intrat într-o gură de canal rămasă descoperită pe strada Toamnei, proaspăt asfaltată. „Acolo sus, pe strada Toamnei, altă mașină, cu număr de Timișoara, a făcut pană pentru că a lovit în gura de canal. Mașina a căzut acolo pentru că s-a făcut groapă în mijlocul străzii“, a explicat Florea Dincă, localnic din Bariera Vâlcii, martor la cele două incidente.

Strada e închisă

Reprezentanții firmei care lucrează în Bariera Vâlcii, IMOB LUX Construct, spun că, oficial, traficul pe strada Bariera Vâlcii este închis. „Nu știu ce s-a întâmplat. Nu pot să explic atâta timp cât pe strada Bariera Vâlcii, eu știu că oficial circulația autoturismelor este închisă. Ce caută mașinile aici? Dacă așa se circulă în Craiova, să circule pe unde vor, să-și rupă mașinile cum vor. Este o lucrare grea, iar oamenii nu înțeleg. Ei vor să circule cu mașinile prin șantier“, a declarat Adrian Haiduc, reprezentant IMOB LUX Construct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS