21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExpoziţia celor mai frumoşi câini, la Craiova

Expoziţia celor mai frumoşi câini, la Craiova

Sute de câini cu aptitudini de campion în concursuri de frumuseţe (C.A.C.I.B) s-au prezentat alături de stăpâni, pe 1 şi 2 noiembrie, la cele două expoziţii organizate de Asociaţia Chinologică Oltenia. Acestea au avut loc la Centrul Multifuncţional din Craiova, unde au participat peste 400 de patrupede din 75 de rase canine, atât din România, cât şi din alte ţări.
„Dintre concursurile noastre de până acum, la acestea avem cel mai mare număr de participanți străini. Au venit concurenţi din 11 ţări, printre care Franţa, Estonia, Ucraina, Polonia, Belgia, Italia. Trebuie să menţionez că tot ce vedeţi în această sală este rezultatul multor ani de muncă a unor crescători care au parte de foarte mult respect în lumea chinologică internaţională“, a spus Sorin Tănăsie, preşedintele Asociaţiei Chinologice Oltenia. Mic sau mare, blând sau fioros, fiecare patruped trebuia să arate impecabil, atât în faţa juriului, cât şi a iubitorilor de animale, care au vizitat expoziţia. Cei mai frumoşi câini au încercat să impresioneze cu aspectul şi talentul lor, dar şi cu pedigree-ul de care sunt tare mândri stăpânii acestora. Cornel Drăgan a venit din Bucureşti cu speranţe foarte mari pentru calificativul excelent: „Eu particip cu un câine din rasa GreyHound, la clasa puppy. Este o rasă mai rară la noi, în România, însă foarte bine recunoscută internaţional. Având în vedere că participăm la clasa puppy şi are opt luni, îl pregătesc de la trei luni și jumătate, de la clasa baby. Am speranţe foarte mari pentru că ştiu că provine din părinţi campioni“.
Inteligent peste măsură şi cu o tunsoare perfectă, fiecare patruped, debutant sau deja campion, a afişat o atitudine demnă de titl u. Aşadar, misiunea arbitrilor chinologi a fost foarte dificilă. Exemplarele au fost examinate cu foarte mare atenţie, iar la sfârşit cei mai frumoşi câini au fost premiaţi cu calificative.
Madeline Neagoe

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS