14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCozi la buletine în ziua votării

Cozi la buletine în ziua votării

Zeci de persoane așteptau la ora 10.30 la Direcția de Evidență a Persoanelor să-și schimbe cărțile de identitate
Zeci de persoane așteptau la ora 10.30 la Direcția de Evidență a Persoanelor să-și schimbe cărțile de identitate

În ziua votării a fost aglomerație la Direcția de Evidență a Persoanelor Craiova. Zeci de oameni au fost prezenți încă de la primele ore ale dimineții să-și schimbe cărțile de identitate, spunând că cele pe care le aveau au expirat. Până să intre în posesia noilor acte, craiovenii au așteptat și câteva ore, iar mulți din ei veniseră însoțiți cu de bebeluși sau copii de vârstă preșcolară.
Doljenii care au dorit să-și schimbe buletinul au fost prezenți la Direcția de Evidență a Persoanelor Craiova încă de la ora 8.00. Cu toate acestea, nici la ora 10.30 nu intraseră în posesia cărților de identitate. Miza așteptării a fost însă votul. „Stau de la ora 8.00 să îmi iau buletinul. Acum este 10.30, dar nu l-am luat. Nu puteam să vin în cursul săptămânii pentru că suntem ocupați. Eu sunt cu nepoții, copiii sunt cu serviciul. Așteptăm să îl luăm și, bineînțeles, să și votăm“, a declarat Ioana Popescu. O parte din cei care au stat la rând aveau cereri depuse de vineri. „Am venit vineri și am depus cerere, și mi-au zis să ridic azi (ieri – n.r.) buletinul. L-am luat să pot vota. Votez la Liceul de Chimie din Craiova“, a spus Ștefan Bugaciu. Un alegător a ținut să precizeze că de trei săptămâni încearcă să-și schimbe buletinul. „Eu stau de trei săptămâni pe la uși. Am venit și vineri, și am venit și azi să văd ce nu e în regulă. Stau pe strada Fulgerului din Craiova și am venit și cu copiii după mine, că nu aveam cu cine să-i las. Și soția trebuie să-și ia actul de identitate și nu aveam altă soluție. Și noi vrem să mergem la vot“, a spus craioveanul.
Am găsit și cetățeni care așteptau să-și schimbe actele de identitate, însă după ce au votat. „Am venit pentru schimbarea buletinului. Are termen de valabilitate până pe 8 noiembrie. Nu îl schimb pentru vot. De votat am votat cu celălalt. Întotdeauna ne facem datoria de cetățeni“, a precizat Gheorghe Demieru.

196 de eliberări în primele ore

Chiar dacă în sala de așteptare erau zeci de persoane care stăteau de ore bune să-și ia buletinul, până la ora 10.30, peste 190 de doljeni intraseră în posesia noilor cărți de identitate. „46 de persoane au depus cerere până la ora 10.30 și 196 au ridicat actele de identitate. Mulți vin mai târziu. La fel a fost și sâmbătă, când s-a lucrat de la ora 8.00 la ora 21.00, s-au depus 258 de cereri și s-au ridicat 500 de cărți de identitate. Nu este o variantă de evitat aglomerația, așa este programul de alegeri“, a declarat Madlene Anca Voicinovschi, director executiv la Direcția de Evidență a Populației Craiova. De altfel, ieri, până la ora 16.00, au fost eliberate în total 300 de cărți de identitate, o parte cu caracter provizoriu. Activitatea instituției a continuat până la închiderea secțiilor de votare, respectiv până la ora 21.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS