10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoroi pe strada Caracal

Noroi pe strada Caracal

Mai mulți șoferi s-au plâns că din cauza camioanelor ROMFER TRANS strada Caracal e plină de noroi
Mai mulți șoferi s-au plâns că din cauza camioanelor ROMFER TRANS strada Caracal e plină de noroi

Mai mulți șoferi craioveni s-au plâns, vineri, că proaspăt asfaltata stradă Caracal este plină de noroiul cărat de camioane în zona unde urmează să fie ridicat un cartier de locuințe. Un redactor GdS a verificat sesizarea șoferilor nemulțumiți și, într-adevăr, camioanele ROMFER TRANS, firma care se ocupă cu demolarea construcțiilor aflate pe terenul pe care se va construi un cartier de locuințe, ieșeau cu roțile pline de noroi pe strada Caracal. Vineri, în jurul prânzului, o dâră de noroi se întindea de la poarta șantierului, din apropierea Centrului Comercial Bănie, până la giratoriul de la intersecția străzii Caracal cu Henri Coandă.
Întrebați dacă au fost sesizați despre acest lucru ori dacă au aplicat sancțiuni, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat pentru GdS că vor face verificări pentru a stabili dacă sunt încălcate prevederile Codului Rutier. Vineri după-amiază, oamenii legii au comunicat că un echipaj de polițiști de la Rutieră s-a dus la fața locului, însă nu au fost identificate autovehicule care să care noroi pe carosabil.
Potrivit Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranța circulației, se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (între 810 și 1.800 de lei).
Firma ROMFER TRANS se ocupă de demolarea a 25 de construcții de pe terenul de 6,7 hectare de pe strada Caracal, nr. 132, teren pe care chinezii de la Shandong Ninjian urmează să construiască un cartier de locuințe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS