22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSarcină primeşte aproape un milion de dolari pentru deszăpezire

Sarcină primeşte aproape un milion de dolari pentru deszăpezire

Firma Coremi Inter Rovinari va primi aproape un milion de dolari, respectiv peste trei milioane de lei, pentru deszăpezirea pe care o va face până la sfârşitul acestui an pe drumurile naţionale. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că firma care a câştigat serviciile de deszăpezire va primi respectivii bani până la sfârşitul anului, după care se vor stabili sumele până la finalul perioadei de iarnă. De amintit că SC Coremi Inter Rovinari a câştigat licitaţia pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj, organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Valoarea contractului este de opt milioane de lei, iar durata este de 20 de luni, începând cu această iarnă. „Banii există. Este vorba de trei milioane de lei care vor fi plătiţi până la finalul anului, apoi mai vedem cum este iarna şi ce servicii sunt prestate. Firma Coremi şi-a asumat nişte preţuri, s-a obligat cu nişte utilaje. Ştiu că au uzine, ateliere, utilaje. Să vină cu ele şi să îşi onoreze obligaţiile contractuale“, a declarat Ion Tudor, şeful Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Nu a prezentat decât 25% din utilaje

Autorităţile judeţene sunt însă îngrijorate de faptul că firma care a câştigat contractul de deszăpezire pe drumurile naţionale care străbat judeţul nu dă semne că s-ar încadra în parametrii solicitaţi. Din această cauză, şefii judeţului Gorj se tem ca iarna să nu îi prindă pe picior greşit. Potrivit lui Ion Tudor, firma Coremi a prezentat până acum doar 25% din utilajele pe care trebuie să le folosească la deszăpezire pe tronsoanele care i-au fost alocate. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, i-a transmis lui Ion Tudor să aibă la dispoziţie în orice moment un portofoliu de prestatori care ar putea înlocui firma Coremi: „Vreau să fie foarte clar! Vreau să luaţi măsuri drastice dacă nu îşi respectă contractul şi să se ajungă inclusiv la reziliere. Să aveţi în vedere o listă cu mai multe firme de profil care să preia activităţile de deszăpezire, să nu fim prinşi nepregătiţi“, i-a transmis prefectul Alin Văcaru lui Ion Tudor, în şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural.

Coremi trebuie să prezinte 56 de utilaje

În Defileul Jiului deszăpezirea o va face firma Copisa, care modernizează şoseaua. Anul trecut, firma a fost ajutată la deszăpezire, contra cost, de Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale. Deszăpezirea la Rânca va fi realizată tot cu utilajele Drumurilor Naţionale. „SDN Târgu Jiu va avea la dispoziţie în această iarnă 73 de autoutilaje, 5.050 de tone de sare, 2.900 de tone de nisip pentru combaterea fenomenelor periculoase pe toate drumurile din administrare. A fost instalată pe toate drumurile semnalizarea specifică iernii şi au fost pregătite cele șapte baze şi patru puncte de sprijin de pe raza secţiei. SDN Târgu Jiu va dispune de 17 autoutilaje proprii pentru deszăpezire care vor completa activitatea firmelor contractante pentru deszăpezire. SC COREMI INTER SA ROVINARI, cu care SDN Târgu Jiu are contract de întreţinere multianuală, nr. 1.022 din 17.10.2014, activitate iarnă, va avea în bazele de deszăpezire organizate la nivelul fiecărui district şi a punctelor de sprijin 56 de autoutilaje, şi va asigura această activitate pe toate drumurile de pe raza SDN Târgu Jiu, cu excepţia tronsonului de drum DN 66, Bumbeşti-Jiu – Petroşani“, a mai spus Ion Tudor. De precizat că firma controlată de Nicolae Sarcină a mai câştigat în trecut serviciile de deszăpezire pe drumurile naţionale din Gorj, dar a subcontractat lucrările unei alte firme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS