8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProbleme cu agentul termic în patru şcoli din Gorj

Probleme cu agentul termic în patru şcoli din Gorj

Ion Işfan, şeful ISJ Gorj
Ion Işfan, şeful ISJ Gorj

Patru unităţi de învăţământ din Gorj au probleme cu asigurarea agentului termic. Şcolile din Pocruia, Bolboşi, Muşeteşti şi Cruşeţ au nevoie de centrale noi pe lemne. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, actualele instalaţii nu mai fac faţă şi au fost comandate cazane pe combustibil solid. „Din economiile făcute la finanţarea de bază deja am reuşit să alocăm bani, astfel încât colegii din şcolile respective să îşi cumpere cazanele de care au nevoie pentru că s-a constatat că instalaţiile pe care le au acum nu dau randament. Ne dorim ca toate şcolile să aibă cele mai bune condiţii pentru elevi. Pentru celelalte şcoli au fost alocate sume cuprinse între 30.000 şi 50.000 de lei“, a declarat Ion Işfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Işfan a mai spus că în această perioadă se fac pregătiri pentru dotarea microbuzelor şcolare cu anvelope de iarnă. Acesta a spus că nu în toate localităţile există şoferi pentru microbuzele şcolare. „Majoritatea microbuzelor sunt la comunităţile locale, dar, din informaţiile pe care le am, fiecare primar s-a îngrijit ca aceste microbuze să aibă cauciuri de iarnă, antigel şi ce mai e nevoie, astfel încât să circule conform legii. Şoferi pentru microbuze nu sunt în toate localităţile şi ne vom întâlni cu directorii şcolilor şi cu cei ai primăriilor ca să stabilim un orar pe care toată lumea să îl respecte“, a mai spus Ion Işfan.

Amenzi din partea ISU

Nu toate unităţile de învăţământ din judeţ respectă legislaţia în privinţa protecţiei la incendii. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu“ al judeţului Gorj a verificat pe parcursul anului 89 de unităţi de învăţământ. În urma controalelor s-au aplicat trei amenzi în cuantum de 1.500 de lei şi 200 de avertismente. Principalele nereguli depistate de pompieri au fost folosirea instalaţiilor electrice cu improvizaţii şi neverificarea periodică a mijloacelor tehnice pentru stingerea incendiilor. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au transmis primarilor şi conducătorilor de unităţi de învăţământ cu probleme să remedieze deficienţele constatate, pentru a nu primi noi amenzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS