27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStradă spartă după trei zile de la asfaltare

Stradă spartă după trei zile de la asfaltare

Asfaltul de pe strada Toamnei este înlăturat ca să se taseze pământul
Asfaltul de pe strada Toamnei este înlăturat ca să se taseze pământul

La trei zile după asfaltare, o stradă din Craiova a fost spartă pentru că operatorul de apă și canal a „uitat“ să taseze pământul după ce a introdus conductele.

Doar trei zile au trecut de când pe strada Toamnei din cartierul Bariera Vâlcii s-a turnat primul strat de asfalt și constructorul s-a văzut nevoit să-l spargă. Motivul, în mijlocul străzii proaspăt asfaltate a apărut un crater și covorul asfaltic a început să se lase pe o lungime de câțiva metri. După lucrările de canalizare, Compania de Apă Oltenia a constatat că are probleme cu conductele de apă, acestea fiind vechi, și a trecut la înlocuirea lor. La finalul lucrărilor, operatorul de apă și canal a „uitat“ să mai taseze pământul.
„Văd că sparg acolo. Am așteptat atât să termine lucrările la stradă și acum… doar ce au asfaltat de câteva zile. Muncă degeaba“, a spus un bărbat care trăgea un cărucior după el. Muncitorii de la Delta ACM, firma care se ocupă de asfaltarea străzii, au spus că tot necazul vine de la lucrările defectuoase făcute la momentul introducerii conductelor de apă și canal. „Spargem pentru că se lasă asfaltul. Când au muncit la conductele de canalizare, firmele care au lucrat, cei de la Apă, nu au tasat bine pământul. Acum s-a lăsat cu asfalt cu tot și luăm asfaltul ca să tasăm bine, să refacem. Este bine că s-a turnat doar un strat de asfalt. Pe unde am lucrat, nu am avut probleme ca aici“, afirmă unul dintre angajații Delta ACM.
În urmă cu ceva timp, pe strada Toamnei au mai fost probleme cu branșamentele secundare, cele care leagă imobilele cu rețeaua principală. În momentul în care utilajele firmei Delta ACM au intrat pe această stradă pentru asfaltare, conductele au început să crape. Oamenii spuneau atunci că nu s-a respectat adâncimea la care trebuie îngropate țevile.

Ce spune Compania

Directorul Constantin Mitriță a spus că după introducerea canalizării au fost afectate rețelele de utilități din zonă, Compania de Apă fiind nevoită să intervină din nou pentru a remedia deficiențele.
„În perioada 2013-2014, pe strada Toamnei s-a executat rețeaua publică de canalizare menajeră în cadrul contractului de lucrări CL1. Lucrările s-au desfășurat în mai multe etape, au fost începute de TMUCB București SA și continuate și finalizate de MITLIV EXIM SRL, Compania de Apă Oltenia fiind beneficiarul acestor lucrări. Din cauza adâncimii mari de pozare a colectorului de canalizare și a densității mari a rețelelor de utilități în zonă, în timpul operațiunilor de compactare au fost afectate rețelele menționate, acestea necesitând intervenții ulterioare pentru remediere. De asemenea, vă comunicăm că pe durata execuției lucrărilor s-a constatat starea de uzură a conductei de distribuție a apei potabile, în consecință CAO luând măsura de înlocuire a acesteia și a branșamentelor utilizatorilor“, se arată într-un răspuns venit de la CAO, semnat de directorul Constantin Mitriță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS