6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a aprobat împărţirea banilor din judeţul Olt

S-a aprobat împărţirea banilor din judeţul Olt

Consilierii judeţeni olteni s-au întâlnit astăzi într-o şedinţă extraordinară în cadrul căreia au fost supuse la vot un număr de patru proiecte de hotărâre, cel mai important dintre ele fiind cel privind rectificarea bugetară pe anul 2014. Banii alocaţi de autorităţile judeţene din bugetul propriu al instituţiei, care a fost suplimentat, sunt de ordinul zecilor de mii de lei, mai multe sume urmând a fi repartizate pentru viitoarele proiecte de investiţii ce vor fi puse în practică cât mai curând, dar şi pentru cele care se află în derulare.

Guvernul a acordat la rectificarea bugetului de stat judeţului Olt sume defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţului, în sumă de 1.196 mii lei, din care 678 mii lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, 298 mii lei pentru susţinerea centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap şi 220 mii lei pentru finanţarea învăţământului special şi centrelor de resurse şi asistenţă educaţională, dar şi sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, în sumă de 11.889 mii lei. Din această ultimă sumă, o cotă de 27%, respectiv suma de 3.210 mii lei se alocă bugetului propriu al judeţului, iar diferenţa se va repartiza pentru bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. Sumele alocate vor fi repartizate de Consiliul Judeţean Olt pentru unele proiecte importante ce au legătură cu judeţul, cum ar investiţia „Lucrări de modernizare, recompartimentare la etajele 3 şi 4 aparţinând Secţiei de Neonatologie şi etajele 7 şi 8 aparţinând Secţiei Pediatrie din cadrul Blocului Materno – Infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, precum şi ceea ce înseamnă lucrările de deszăpezire a drumurilor judeţene.
Veniturile bugetului judeţului Olt au fost suplimentate cu suma de 11.241 mii lei. Numai 700 mii vor fi alocaţi de CJ pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, iar pentru ceea ce înseamnă obiectivul de investiţii „Lucrări de modernizare, recompartimentare la etajele 3 şi 4 aparţinând Secţiei de Neonatologie şi etajele 7 şi 8 aparţinând Secţiei Pediatrie din cadrul Blocului Materno – Infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina” suma de 1.000 mii lei. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Marius Oprescu, tot joi, în cadrul rectificării bugetului propriu al instituţiei, s-a aprobat şi decontarea de către bugetul statului a sumei de 1.028,33 mii lei veniţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru plata datoriilor pe care unitatea medicală le avea la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS