16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Program special la buletine în zilele de 1 şi 2 noiembrie

Dolj: Program special la buletine în zilele de 1 şi 2 noiembrie

Pentru asigurarea condițiilor necesare obținerii actelor de identitate de către cetățenii care din diferite motive nu mai dețin un astfel de document sau acesta este deteriorat ori termenul de valabilitate a expirat, serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor de pe raza județului Dolj și D.P.C.E.P. Dolj vor avea program de lucru cu publicul și în zilele de 01 și 02 noiembrie, după cum urmează:
– în data de sâmbătă 1 noiembrie, între orele 8.00 – 16.00;
– în data de duminică 2 noiembrie, între orele 8.00 – 21.00.
Programul de lucru cu publicul, menționat anterior, nu va putea fi asigurat la S.P.C.L.E.P. Melinești astfel că, cetățenii din localitățile Melinești, Goiești, Tălpaș și Şimnicu de Sus se pot adresa Direcției Publice Comunitare de Evidență a Persoanelor Dolj având sediul în Municipiul Craiova, str. Vulturi, nr. 9, județul Dolj.
Măsura este menită să asigure starea de legalitate a cetățenilor privind deținerea unui act de identitate valabil și face parte din planul general de măsuri adoptat de M.A.I. privind menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, premergător și pe timpul desfășurării procesului electoral pentru alegerea Președintelui României din data de 02.11.2014 .
Cei interesați se pot adresa cu cereri de eliberare a actului de identitate la ghișeele serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ce arondează localitatea de domiciliu/reședință a solicitantului, aceste cereri urmând a se soluționa operativ pentru persoanele cu drept de vot, fie prin eliberarea de cărți de identitate-în cazul persoanelor ce prezintă toate documentele necesare, fie prin emiterea de cărți de identitate provizorii a căror valabilitate acordată va fi de maxim un an.
Pentru eliberarea unui act de identitate este necesară achitarea sumei de 12 lei când se eliberează carte de identitate (7 lei contravaloarea cărții de identitate, 5 lei contravaloarea timbrului fiscal) sau 6 lei atunci când se eliberează carte de identitate provizorie (1 leu contravaloarea cărții de identitate provizorii, 5 lei contravaloarea timbrului fiscal).
Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj cu sediul în Municipiul Craiova, str. Vulturi, nr. 9, județul Dolj va asigura coordonarea activității serviciilor publice locale de profil din județ după același program pe parcursul celor două zile și va interveni operativ în cazurile și situațiile deosebite ce nu vor putea fi soluționate la nivelul oricăruia din cele 39 de servicii locale de evidență a persoanelor funcționale pe raza județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS