21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa” - ediția a VII-a la Biblioteca "Aman"

Craiova: Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa” – ediția a VII-a la Biblioteca „Aman”

afis stat si societate

Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman organizează în perioada 30-31 octombrie 2014, la Craiova, Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa”, ajuns la cea de-a VII-a ediție. Evenimentul este organizat sub egida Academiei Oamenilor de Știință din România.
„Vreme de două zile, Craiova și Biblioteca Aman în particular vor deveni epicentrul dezbaterilor științifice la nivel național. La conferință vor lua parte cercetători, profesori universitari și personalități ale lumii științifice din țară și din străinătate. Expunerile în plen precum și sesiunea de lucrări și prelegeri științifice se vor desfășura în două dintre cele mai frumoase săli ale bibliotecii noastre, în Sala Acad. Dinu C. Giurescu, respectiv Sala Marin Sorescu”, a spus Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.
„Simpozionul Stat şi societate în Europa desfăşurat la Craiova a devenit unul de tradiţie pentru mediul universitar şi academic, prilej de dezbateri ştiinţifice pe o tematică interdisciplinară destul de vastă. Pe lângă subiectele ce ţin strict de istoria trecutului, s-au adăugat în timp şi cele din domeniile diplomaţiei, culturii, relaţiilor internaţionale şi studiilor europene, ştiinţelor politice, dreptului internaţional, astfel încât academicieni, cercetători, profesori  universitari, doctoranzi să-şi poată prezenta propriile preocupări de specialitate şi rezultatele obţinute. De asemenea, ca în fiecare an, vor participa oaspeţi de seamă din străinătate, oferind acestei manifestări ştiinţifice dimensiunile ei internaţionale. Este, în egală măsură, o modalitate de interacţiune între specialişti din domenii înrudite şi de promovare a valorilor comune. În ultimii ani, alături de principalii organizatori, Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman şi istoricii de la Universitatea din Craiova, s-a implicat, în calitate de partener în organizarea acestui remarcabil eveniment, de înaltă ţinută ştiinţifică, şi Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, prin reprezentanţii Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice. Suntem convinşi că asemenea manifestări ştiinţifice contribuie la promovarea imaginii Craiovei ca important centru universitar şi cultural”, a spus prof. univ. dr. Sorin Liviu Damean, secretarul Secţiei de Ştiinţe Istorice şi Arheologice a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.
Simpozionul Științific Internațional „Stat și Societate în Europa” este o manifestare științifică recunoscută și apreciată în sfera universitară și academică. Anul acesta, la Biblioteca Aman se vor reuni mai mult de 50 de cercetători, profesori și specialiști din domenii precum Istorie, Științe Sociale și Drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS