24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpectacole bucureștene pe scena Naționalului craiovean

Spectacole bucureștene pe scena Naționalului craiovean

Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, în piesa Teatrului Național „I. L. Caragiale“ din București, „Dineu cu proști“
Ion Caramitru și Horațiu Mălăele, în piesa Teatrului Național „I. L. Caragiale“ din București, „Dineu cu proști“

Radu Beligan, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, dar și Ion Caramitru, Horațiu Mălăele, Medeea Marinescu vor urca pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu“ în două reprezentații, „Leul deșertului“ și „Dineu cu proști“, ce sunt programate în luna noiembrie.
„Dineu cu proști“, cu Ion Caramitru, Teodora Mareș, Horațiu Mălăele, Alexandru Georgescu, Medeea Marinescu, Dorin Andone/Tomi Cristin și Alexandru Bindea e o piesă mereu actuală, care se va juca pe 4 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala „Amza Pellea“.
„Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul susținut de cei care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrași, inteligenți, dar timizi, potențial creatori, care se trezesc față-n față cu situații-limită.
Râsul declanșat și ironia bufă reprezintă aspectele tonice ale acestei confruntări. Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește chiar acela ce se crede superior și de nezdruncinat. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar, în același timp, sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic“, notează Ion Caramitru, care interpretează rolul lui Pierre, dar care semnează și regia și ilustrația muzicală a piesei „Dineu cu proști“. Prețul unui bilet este este de 100 de lei.
După „Dineu cu proști“ următoarea întâlnire cu actorii bucureșteni de renume va avea loc pe 17 noiembrie, de la ora 19.00, în cadrul spectacolului Teatrului Tineretului „Leul deșertului“, ce a avut premiera la București, pe 28 octombrie.
Piesa, o comedie a cărei acţiune alertă este poziţionată în lumea plină de intrigi a unui cartel mafiot internaţional, a fost scrisă de Mona Radu special pentru cele două legende ale scenei, Radu Beligan și Maia Morgenstern, care se întâlnesc pentru prima oară în acelaşi spectacol. Din distribuție mai fac parte Mircea Rusu, Lamia Beligan, George Remeș și Tania Popa. Regia poartă semnătura marelui actor Radu Beligan. Prețul unui bilet este de 100 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS