16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum stăm cu supravegherea video în Bănie?

Cum stăm cu supravegherea video în Bănie?

 

 

În Craiova există mai multe puncte strategice în care sunt instalate camere de monitorizare a traficului. În viitor, pe lângă cele existente deja, vor mai fi instalate 147 de camere video pentru monitorizare urbană, dar și un sistem de transmisie date wireless pentru supraveghere video.

În Craiova vor fi instalate 147 de camere video, dintre care și un sistem de transmisie de date wireless cu șase camere video. Acestea vin să completeze alte sisteme deja existente în municipiu, în principal pentru monitorizarea traficului rutier. Prin proiectul „Fluidizarea traficului rutier din Municipiul Craiova pe axa de transport Est-Vest prin reabilitarea bulevardului Decebal-Dacia“, executat în urmă cu mai mulți ani, s-a realizat, pe lângă sistemul de funcționare corelată a semafoarelor, și amplasarea unor camere de monitorizare a traficului. Acestea sunt montate la intersecțiile cu Calea Severinului, strada Constantin Brâncoveanu, strada Amaradia, strada Brazda lui Novac, strada Frații Golești, bulevardul Carol I, strada Traian Lalescu, strada Gârlești și strada Caracal.
Mai mult, odată cu reabilitarea liniei de tramvai, au fost și sunt montate camere la intersecțiile cu străzile Sărarilor, Petre Ispirescu, Spania, Horia, Frații Golești, Nicolae Bălcescu, bulevardul Carol I, Amaradia, Iancu Jianu, Opanez, Maria Tănase, Pașcani, Tufănele și bulevardul Tineretului.
Imaginile și înregistrările din aceste camere sunt preluate într-un Dispecerat de monitorizare a traficului.

Unde vom avea camere?

Primăria Craiova intenționează, prin două proiecte realizate pe fonduri europene, să mai amplaseze 141 de camere, de data aceasta pentru monitorizare urbană. Unul dintre proiecte este deja în implementare și ne referim la revitalizarea Centrului Istoric al Băniei. În cadrul proiectului, urmează să fie amplasate 42 de camere de monitorizare urbană, care vor acoperi cele mai importante zone din interiorul perimetrului supus intervenției de revitalizare.
Totodată, prin proiectul privind reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu“ vor mai fi amplasate 99 de astfel de camere pe principalele alei. Nu în ultimul rând, până la sfârșitul anului 2014, primăria va achiziționa și un sistem de transmisie date wireless pentru supravegherea video în Piața „Mihai Viteazul“. Acest sistem va fi format din șase camere video și va transmite date către dispecerat, unde vor fi vizualizate/înregistrate pe o perioadă de 30 de zile.

Camerele video, utile la accidente și alte evenimente

Camerele video, în special cele din intersecții, și-au dovedit utilitatea de mai multe ori în Craiova, în cazul mai multor evenimente neplăcute.
Reamintim cazul din 2010 al lui Pavel Rentea, de 62 de ani, care a fost bătut pe trecerea de pietoni pentru că traversa strada prea încet. Tot incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în intersecţia străzii Amaradia cu bulevardul Decebal.
De asemenea, un accident de mașină care a avut loc în martie 2012 a fost și el surprins de camerele din trafic. Atunci, un tânăr din Craiova a spulberat cu maşina pe care o conducea câteva persoane care se aflau pe refugiul staţiei de tramvai de pe strada Calea Severinului din Craiova. Camera de supraveghere a traficului instalată în intersecţia străzilor Calea Severinului şi Pelendava a surprins accidentul rutier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS